NAJNOVIJI DIJETNI HIT

Plave naočale za skidanje kilograma

25.05.2009 u 10:33

Bionic
Reading

Pogled kroz plava stakla smanjuje apetit jer postoji vrlo malo prehrambenih namirnica plave boje. Proizvođači očekuju da će naočale postati najnoviji hit, a posebno zato što takav trend već neko vrijeme slijede poznati

Najnovije oružje u borbi protiv viška kilograma su plave naočale. Kada se hrana promatra kroz plava stakla ne izgleda nimalo privlačno i upravo to bi trebalo spriječiti prejedanje kojemu su inače sklone osobe na dijeti.

Teorija na kojoj je nastao najnoviji izum je ta da je vrlo malo prehrambenih namirnica plave boje pa pogled kroz takva stakla smanjuje apetit. 'Plave naočale umanjuju pobudu mozga kada se onaj koji ih nosi susretne s hranom koja deblja', tvrdi japanski proizvođač Yumetai.

U javnosti se odmah pojavila sumnja da taj trik s plavom bojom svjetske zvijezde već odavno znaju jer su mnogi od njih viđeni kako nose plave naočale. Jedna od takvih zvijezda je i poznati glumac Johnny Depp, koji često nosi baš plave naočale.

Naočale s plavim staklima proizvedene su u Japanu, a odnedavno su u prodaji na japanskom tržištu. Može ih se kupiti po cijeni od 10 funti, a proizvođači vjeruju da će postati veliki dijetni hit.