IDEALNA RJEŠENJA

Planirate preurediti dječju sobu? Evo nekoliko sitnica na koje biste trebali pripaziti

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 06.09.2021 11:17
  • Objavljeno 06.09.2021 u 10:41
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: DEZAIN_Junkie / Alamy / Alamy / Profimedia

Osim razmišljanja o novim knjigama i priboru te obući i odjeći za svog školarca, osvježenje ili pak potpuno nova dječja soba sigurno će mu osigurati ljepši i ugodniji početak školske godine

Pri redizajnu dječje sobe prvenstveno je potrebno voditi se željama onih koji će ju svakodnevno koristiti jer bi krajnji cilj trebalo biti stvaranje poticajnog prostora i onoga u kojemu će vaš školarac rado boraviti.

U odnosu na spavaće sobe odraslih, dječje su u većini slučajeva one u kojima se spava, uči, druži s vršnjacima, igra i odmara, a isto tako riječ je o prostoru manje kvadrature.

Zahvaljujući navedenom, brojni dizajneri interijera ističu važnost namještaja po mjeri i s multifunkcionalnim značajkama.

Pritom biste prednost trebali davati namještaju jednostavnih linija i neutralnih boja jer za nekoliko godina, kada se ukus vašeg školarca očekivano promijeni, puno ćete lakše promijeniti pojedine detalje u sobi nego kompletan namještaj.

U odnosu na druge prostorije u domu, dječja soba ne nalazi se često na meti trendova, a samim time predstavlja plodno tlo za različite eksperimente i kreativna rješenja.

Ipak, pozornost biste prvenstveno trebali posvetiti njezinoj funkcionalnosti i samim time pronaći najbolja rješenja kako biste svom školarcu maksimalno olakšali, a dovoljno velik radni stol jedno je od njih.

Kada u dječjoj sobi stvarate radni kutak za svog školarca, stol se uvijek trudite pozicionirati na mjesto s dovoljno prirodnog svjetla, a isto tako potrebno je osigurati dobro umjetno osvjetljenje u obliku radne svjetiljke na samom stolu jer centralno osvjetljenje nikada nije dovoljno.

Ako klasični stol uz prozor ne stane u sobu, razmislite o kutnom radnom stolu ili rasklopnom, konzolnom stolu. Također, radni stol može biti dio garderobnog ormara tako da se u njemu napravi udubina s ravnom plohom koja će imati ulogu stola.

Kako bi dječja soba bila u potpunosti funkcionalna, ali i uredna, elementi za pohranu predmetu nešto su na čemu, prema riječima dizajnera interijera, ne biste trebali štedjeti jer uredna soba i to da vaš školarac u svakom trenutku zna gdje se nalaze pojedini predmeti rezultira stvaranje poticajne atmosfere.