DOBRO JE ZNATI

Ovo su najčešće greške prilikom opremanja dnevnog boravka, a evo kako ih možete izbjeći

12.08.2021 u 16:03

Bionic
Reading

Dnevni boravak srce je svakog doma, a velik dio svakodnevice odvija se upravo u ovoj prostoriji. Kako bi bila što ugodnijom za boravak, obratite pažnju na ove česte greške koje radimo prilikom njezina opremanja

Najčešće greške u opremanju dnevnog boravka i kako ih izbjeći

Neudoban kauč

Prije samoga izgleda, pri odabiru kauča na prvom mjestu trebala bi vam biti njegova udobnost, uostalom riječ o komadu namještaja na kojemu biste se trebali opustiti. To je, naravno, moguće na udobvnom modelu kauča, a prema riječima dizajnera interijera bolje je potrošiti malo više novaca Za visokokvalitetni kauč nego na istom štedjeti i na koncu požaliti svoju odluku o kupnji.

Premali tepih

Tepih kao element u dnevnom boravku spaja namještaj te nerijetko služi kao granica između dnevnog i blagovaonskog dijela u domu, no vrlo je bitno povesti računa o njegovoj veličini. Premali tepih u dnevnom boravku donijet će mu više vizualne štete nego koristi, a ukoliko posjedujete jedan takav, kombinirajte ga s nekoliko manjih u postizanju skladnog izgleda prostorije.

Postavljanje namještaja uz zidove

Iako većina ljudi namještaj preferira postaviti uz zid, posebice kada je riječ o manjim životnim prostorima, dizajneri interijera vjeruju kako vas ništa ne košta dopustiti mu da 'diše' tako što ćete ga od zida odmaknuti za nekoliko centimetara. Namještaj poput kauča pomaknut od zida rezultirat će dinamičnijim i modernijim dojmom.