ASTRO INFO ZA SVE ZNAKOVE

Planetarna kretanja u rujnu: Vežite se, retrogradni Merkur se vraća

29.08.2021 u 08:07

Bionic
Reading

Astrološki fenomeni u rujnu uključuju retrogradni Merkur, ulazak Marsa i Sunca u Vagu, a Venere u Škorpiona

U prvom dijelu mjeseca, dok je vladavina Djevice u punom jeku, nebeska tijela podarit će vam mlad mjesec u istom znaku.

U ponedjeljak 6. rujna Sunce i Mjesec naći će se u Djevici na istoj točki ekliptike. Ta mjesečeva faza najavljuje nagrade onima koji su u prethodnom razdoblju stajali čvrsto s nogama na zemlji, planirali realno, postupali praktično, marljivo i štedljivo. Ako ste među takvima, opisani stil rada i dalje će vam donositi korist.

Sredinom rujna planetarne se energije mijenjaju ulaskom Venere u strastvenog, ljubomornog i osvetoljubivog Škorpiona 10. rujna, a Marsa u pomirljivu, ali i plahu Vagu 14. rujna. Mars će biti u Vagi tijekom njene cijele vladavine, koja počinje 22. rujna. Paradoks je tog znaka da u početku ima dobre i pravedne namjere, no ako joj se one izjalove, postaje vrlo grub i bezobziran. Stoga predviđamo da će tijekom Sunčevog i Marsovog prolaska Vagom biti puno i diplomatskih inicijativa i agresivnih reakcija na njihov neuspjeh.

Uoči jesenjeg ekvinocija i početka Vage, 20. rujna nastupit će pun mjesec na 28. stupnjeva znaka Riba. Ta će vas mjesečeva mijena potaknuti da zbacite s grbače dio emocionalnog tereta pod kojim ste teško disali ranijih tjedana i mjeseci. Mnogi od vas raskrstit će s nesretnom ljubavlju, dok će drugi nekome oprostiti i odustati od mržnje. Ispražnjena i pročišćena, vaša će srca biti spremna na svježa emocionalna iskustva.

Merkur kreće retrogradno u ponedjeljak 27. rujna u Vagi, kojom će se kretati prividno natraške do 18. listopada. Budući da će se odvijati u znaku udvaranja, ljubavi, društvenog života i diplomacije, očekujemo da će zabune, nesporazumi, zastoji i kašnjenja pogoditi ponajviše ta polja. To će ujedno biti i zadnja ovogodišnja Merkurova retrogradacija, a iduća će nas pohoditi tek u siječnju 2022.