Svima su nam dobro poznate situacije kad ne znamo što bismo pripremili za obrok ili smo u stisci s vremenom
Brz, ali zdrav i ukusan obrok uvijek je dobrodošao, osobito kad nam ponestane inspiracije za kuhanje.
Što kažete na vrlo ukusnu mediteransku salatu s tunjevinom, gotovu u tren oka? Ako neke od navedenih sastojaka ne volite, slobodno ih zamijenite drugima ili potpuno izbacite.
Ova salata je osvježavajuća, lagana i brzo gotova, idealna za tople dane, u kojima nemamo volje previše se zadržavati u kuhinji.
Sastojci:
- 1 konzerva tunjevine
- 1 krastavac, narezan na kockice
- 1-2 rajčice, narezane na kockice
- 1 manja glavica luka (po želji, crveni ili mladi), sitno nasjeckana
- 2 žlice maslinovog ulja
- sok pola limuna
- 1 žličica senfa (po želji)
- sol i papar
- svježi peršin ili kopar za ukras.
Priprema:
Ocijedite tunjevinu i stavite je u zdjelu. Ako je u ulju, možete ga sačuvati malo za preljev. Dodajte nasjeckani krastavac, rajčicu i luk. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, senf, sol i papar te dobro izmiješajte da se povežu.
Prelijte preljev preko salate i nježno promiješajte da se svi sastojci sjedine.
Posipajte svježim peršinom ili koprom po vrhu.
Možete je poslužiti odmah ili je ostavite u hladnjaku 10-15 minuta da bi se okusi bolje proželi. I dobar tek!