Tko kaže da jednostavna jela ujedno moraju biti i dosadna? Pronašli smo recept za zapečenu tjesteninu koja se radi od svega par sastojaka, a rezultat je fantastičan ručak ili večera koji će sve oduševiti
Recept za zapečenu tjesteninu s rajčicama i mozzarellom donosi slavna Martha Stewart, poznata po tome da preferira brzo gotova jela s dozom atrakcije i pregršt neodoljivih aroma.
Recept za zapečenu tjesteninu s mozzarellom
Ova tjestenina priprema sa sastojcima koje vrlo vjerojatno imate kod kuće - sve što vam treba su špageti, pelati i slasna mozzarella te malo češnjaka i začina.
Sastojci:
- krupna sol
- 2 konzerve cijelih oguljenih rajčica
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 2 češnja češnjaka, zgnječena i oguljena
- 350 g špageta
- bosiljak
- 340 g svježe mozzarelle, narezane na komade od 1,2 cm (2,5 šalice)
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200°C. U velikoj posudi stavite posoljenu vodu da zavrije i u njoj skuhajte špagete prema uputama s pakiranja.
Rajčice usitnite na komadiće, pa je zajedno s bosiljkom polovicom količine mozzarelle i skuhanom tjesteninom stavite u vatrostalnu posudu. Na vrh stavite preostalu mozzarellu.
Pecite dok se sir ne zapeče i rubovi ne počnu stvarati mjehuriće, oko 25 minuta.
Ako vam ostane ove pečene tjestenine, pohranite je u hladnjak, pokrivenu, i ostavite do četiri dana. Za ponovno grijanje, čvrsto je pokrijte aluminijskom folijom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 190°C dok se ne zagrije, oko 15 minuta. Ako želite, otkrijte i pecite još 5 do 10 minuta da ponovno postane hrskava.