UKUSNA I SOČNA

Ova zapečena tjestenina brzo je gotova i treba vam samo par sastojaka

15.05.2025 u 12:06

Bionic
Reading

Tko kaže da jednostavna jela ujedno moraju biti i dosadna? Pronašli smo recept za zapečenu tjesteninu koja se radi od svega par sastojaka, a rezultat je fantastičan ručak ili večera koji će sve oduševiti

Recept za zapečenu tjesteninu s rajčicama i mozzarellom donosi slavna Martha Stewart, poznata po tome da preferira brzo gotova jela s dozom atrakcije i pregršt neodoljivih aroma.

Recept za zapečenu tjesteninu s mozzarellom

Ova tjestenina priprema sa sastojcima koje vrlo vjerojatno imate kod kuće - sve što vam treba su špageti, pelati i slasna mozzarella te malo češnjaka i začina.

Sastojci:

  • krupna sol
  • 2 konzerve cijelih oguljenih rajčica
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena i oguljena
  • 350 g špageta
  • bosiljak
  • 340 g svježe mozzarelle, narezane na komade od 1,2 cm (2,5 šalice)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200°C. U velikoj posudi stavite posoljenu vodu da zavrije i u njoj skuhajte špagete prema uputama s pakiranja.

Rajčice usitnite na komadiće, pa je zajedno s bosiljkom polovicom količine mozzarelle i skuhanom tjesteninom stavite u vatrostalnu posudu. Na vrh stavite preostalu mozzarellu.

Pecite dok se sir ne zapeče i rubovi ne počnu stvarati mjehuriće, oko 25 minuta.

Ako vam ostane ove pečene tjestenine, pohranite je u hladnjak, pokrivenu, i ostavite do četiri dana. Za ponovno grijanje, čvrsto je pokrijte aluminijskom folijom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 190°C dok se ne zagrije, oko 15 minuta. Ako želite, otkrijte i pecite još 5 do 10 minuta da ponovno postane hrskava.

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia