TALIJANSKA KUHINJA

Ovaj ukusan i fin obrok 'na žlicu' idealan je za one dane kad vam se ne da dugo zadržavati u kuhinji

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 12.05.2021 12:37
  • Objavljeno 12.05.2021 u 12:37
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Petr Štěpánek / Panthermedia / Profimedia

Ne znate što biste kuhali, a htjeli biste ipak nešto 'na žlicu'? Zašto ne biste isprobali talijansku juhu minestrone na način kako je priprema poznata engleska kuharica Nigella Lawson?

Minestrone je gusta juha talijanskog podrijetla koja se pravi s povrćem, uz dodatak tjestenine ili riže, a najčešći sastojci su grah, luk, mrkva...

Kulinarska zvijezda, Britanka Nigella Lawson kaže kako vrlo često priprema ovu finu i ukusnu juhu jer je obožava i njezin sin Bruno, a isprobala je bezbrojne varijante.

Riječ je o brzopoteznom receptu oko kojeg se nećete puno pomučiti, a priprema se od namirnica koje svi imamo u kuhinji pa možete, po želji, dodati i slanutak, razno svježe začinsko bilje, crne masline...

Potrebno je:

  • 400 grama konzerviranog graha
  • 300 grama umaka za tjesteninu na bazi rajčice
  • 750 mililitara vrućeg povrtnog temeljca (ili pileći temeljac za nevegetarijance)
  • 100 grama ditalinija (ili druge tjestenine za juhu)

Priprema:

Ocijedite grah i stavite ga u lonac s umakom od tjestenine i vrućim temeljcem.

Pustite da zavrije, a zatim dodajte tjesteninu ditalini, kuhajte prema uputama na pakiranju.

Kad tjestenina omekša, isključite posudu, izvadite je na hladnu površinu i ostavite da odstoji 5-10 minuta jer će tjestenina nabubriti u juhi i okusi će se bolje prožeti. Poslužite i dobar tek.

Savjet: Ukoliko želite bogatiji i intenzivniji okus možete na početku dodati nekoliko nasjeckanih komadića slanine.