RUČAK NA BRZAKA

Ovaj recept za mirisnu i ukusnu tjesteninu gotov je u tren oka, a čak i ako niste vični kuhači s njim ne možete kiksati

  • Autor: G.R.
  • Zadnja izmjena 12.01.2021 11:55
  • Objavljeno 12.01.2021 u 11:55
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Giovanni Boscherino / Alamy / Alamy / Profimedia

Gladni ste a nemate vremena ni živaca za kuhanje? Tjestenina je uvijek siguran izbor, pogotovo ako naletite na recept koji je gotov u tren oka i s namirnicama koje vjerojatno imate kod kuće

Izvadite ricottu iz hladnjaka barem pola sata prije nego krenete s pripremom jela jer mora biti sobne temperature. Ne trebate se striktno držati mjera koje navodimo, prilagodite ih vlastitom ukusu.

Potrebni sastojci:

  • 2 velike žlice maslaca
  • malo maslinovog ulja
  • 2 manja češnja češnjaka, zdrobljena
  • 1 1/2 šalica krušnih mrvica
  • 1/4 šalice naribanog parmezana
  • malo nasjeckanog peršina
  • malo naribane korice neprskanog limuna
  • tjestenina
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 250 g ricotte
  • 1/4 šalice naribanog parmezana (može i grana padano ili pecorino)
  • sol i papar
  • svježa chili papričica po želji

Priprema

Stavite kuhati tjesteninu u posoljenu vodu prema uputama na pakiranju.

Na tavi otopite maslac s malo maslinovog ulja te zatim dodajte zdrobljeni češnjak i prepržite da dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte mu mrvice i pržite ih dok lagano ne posmeđe. Maknite s vatre i prebacite u čistu zdjelu te u nju dodajte parmezan, peršin, koricu limun te dobro izmiješate.

Dok se tjestenina kuha zagrijte mlijeko. U veću zdjelu stavite ricottu i parmezan i prelijte vrućim mlijekom te dobro izmiješajte, posolite i poparite.

Kad tjestenina bude kuhana al dente ocijedite je i prebacite u zdjelu s ricottom i mlijekom te dobro izmiješajte. Pospite je preprženim mrvicama kojima ste dodali (ako volite začinjenu hranu) nasjeckanu chili papričicu kojoj ste prethodno izvadili sjemenke.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!