GENIJALNA IDEJA

Na Instagramu su svi poludjeli za ovim brzim receptom koji možete prilagoditi svojim prehrambenim navikama

11.01.2021 u 18:34

Bionic
Reading

Nije tajna da je omiljena društvena mreža u Hrvata inspiracija za brojne trendove iz svijeta mode, interijera, ljepote i kulinarstva, a posljednjih dana Instagram je lansirao novi gastro trend koji odjednom svi žele isprobati. Riječ je o svojevrnom tortilja-sendviču u koji možete staviti što god poželite, ovisno o prehrambenim navikama i osobnim preferencijama

Tajna ovog tortilja wrapa krije se u posebnoj tehnici motanja tortilje. Umjesto da tortilju napunite sastojcima po sredini te je zarolate poput palačinke, što nalažu 'pravila', instagramoljupci predlažu puno bolji i jednostavniji način koji će spriječiti curenje umaka i ispadanje priloga iz tortilje.

Tortilju jednostavno zarežite nožem na jednom dijelu točno do sredine, kao što je prikazano u videu, poredajte sastojke u četiri zasebne cjeline te tortilju triput presavinite u smjeru kazaljke na satu.

Na taj način dobit ćete savršen wrap sendvič u obliku trokuta koji je puno lakše jesti nego klasičnu tortilju. Tortilju možete naknadno tostirati nakon što je zamotate, no ako želite biti sigurni da sastojci neće poispadati iz nje, predlažemo da je prvo lagano tostirate, a potom krenete s punjenjem.

Neki su se dosjetili kako bi ova tehnika mogla biti odlična zamjena za ćevape u lepinji. Tortilja je kalorijski puno siromašnija od lepinje, a i puno je lakše jesti sve sastojke (luk, ajvar, ćevapčiće i kajmak) od jednom, bez da ispadaju na sve strane.

Isto pravilo vrijedi i za tortilju sa slatkim prilozima poput banane, kikiriki maslaca i čokoladnog namaza, a ako ste ljubitelj ultra zdrave prehrane, u svoju tortilju uvijek možete staviti visokonutritivne namirnice bogate proteinima, vlaknima i zdravim mastima poput šunke, jaja, tune, posnog sira, avokada, salate, rajčice, krastavaca, orašastih plodova itd.