KAO IZ PEĆNICE

Ovaj jednostavan trik u trenu će omekšati odstajali kruh koji niste stigli na vrijeme pojesti

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 09.03.2020 16:05
  • Objavljeno 09.03.2020 u 16:05
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: - / Digifoodstock / Profimedia

Ako vam se često dogodi da vam ostane velika količina kruha koji niste stigli pojesti, a koji je sada jednostavno presuh da biste ga jeli, sigurno će vam koristiti ovaj trik koji ga u svega nekoliko minuta 'vraća u život', a pali baš svaki put!

Kad ste zadnji put kupili veliku pogaču koja podsjeća na bakinu, obećali ste sami sebi da ćete se potruditi pojesti je istog dana ili je barem zamrznuti da ne propadne, no to niste učinili, a kruh je propao? Naravno da je malo koji kruh drugog dana jednako sočan i ukusan kao i kada je tek pečen.

Ali sve nije izgubljeno! Odstajali kruh može se 'oživjeti', ako znate kako. Sve dok nije prekriven plijesni i još uvijek podsjeća na kruh, još uvijek imate šanse uživati u njemu. Sve što trebate je voda, pećnica i malo vjere u sebe.

1. korak

Zagrijte pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva.

2. korak

Otvorite slavinu i gurnite kruh ispod nje. Da, dobro ste pročitali. To možda zvuči suludo, ali vjerujte nam na riječ. Kad se kruh zagrije, voda će se pretvoriti u paru što će rehidratirati kruh iznutra. Pripazite da svaki centimetar kore bude mokar.

Ekstra savjet

Nastojte odrezanu stranu kruha ne staviti izravno pod vodu, no nemojte se uzrujavati ako to slučajno i učinite - nekoliko dodatnih minuta u pećnici sve će riješiti.

3. korak

Kruh stavite izravno na rešetke u sredini pećnice i pecite pet minuta, a zatim prstima provjerite je li suh. Proces 'oživljavanja' kruha može potrajati i do 15 minuta, ​​ovisno o tome koliko je vode upio i koliko je prethodno bio suh.

4. korak

Kad kora kruha ponovno postane hrskava te se stvore pukotine, vaš kruh je spreman za degustiranje. Prebacite ga na dasku za rezanje i nekoliko minuta pokrijte kuhinjskom krpom kako bi ga para dodatno omekšala, a zatim uživajte u svom kruhu koji će imati isti okus kao kada ste ga kupili.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!