KORAK PO KORAK

Osobni trener Jessice Simpson otkrio kako je njegova klijentica smršavjela više od 45 kilograma

28.05.2020 u 21:13

Bionic
Reading

Od kad je prije godinu dana rodila treće dijete, Jessica Simpson učinila je svoje zdravlje prioritetom

Jessica Simpson smršavjela je više od 45 kilograma i još uvijek vodi zdravi život. Glumica i pjevačica ponosna je na svoj uspjeh.

Glumici je u mršavljenju pomogao osobni trener Harley Pasternak.

'Mislim da je Jessica rekla da je imala oko 108 kilograma. Nisam siguran, pročitao sam to u vijestima. U svakom slučaju, imali smo što za raditi', rekao je Pasternak.

Harley Pasternak u suradnji s glumičinim liječnikom napravio je plan koji se temeljio na tome da joj pomogne odviknuti se od loših navika koje bi je spriječile u mršavljenju u roku od šest mjeseci.

'Morala je vratiti težinu koju je imala prije trećeg djeteta. No, kako nastaviti isti režim zauvijek? To je razlog zašto nisam veliki ljubitelj ekstremnih dijeta i radikalnih oblika vježbanja', rekao je trener.

Za razliku od zvijezda koje boksaju ili rade vježbe visokog intenziteta, Jessica Simpson odabrala je hodanje. Zvijezda radi 14000 koraka dnevno. No, do tog broja nije došla odmah.

Pasternak je prvo pričekao da se glumica oporavi od trudnoće, a onda je započeo s režimom od 6000 koraka na dan. Jessica se počela i zdravije hraniti. Cilj nije bio zabraniti joj hranu koju voli, već uravnotežiti dnevni unos proteina i povrća.

Jessica Simpson jela je tri obroka dnevno i dva manja obroka poput šake badema. Pasternak joj nije dozvolio niti jedan dan u tjednu kad može jesti što god hoće, no dao joj je pravo da ponekad pojede nešto što izrazito želi umjesto uobičajenog obroka.

Pasternak je glumici također uveo redovite šetnje ili korištenje trake za hodanje u svakodnevni raspored. Trener nije želio da se Jessica muči dok vježba ili da je nešto boli zbog njegovog režima.

Trener vjeruje i da svakome treba barem sat vremena dnevno bez tehnologije te dobrih sedam sati sna.

Čim je svladala sve izmjene koje je Harley Pasternak uveo u njen život i dobila liječničku dozvolu, Jessica Simpson počela je vježbati svaki dan.

'Počeli smo s vježbama za cijelo tijelo, po jedan set svake vježbe, bez pretjeranog umaranja pojedinih dijelova tijela. Malo po malo smo pojačavali intenzitet i obujam vježbi. Svaki dan smo se usredotočili na pojedine mišiće. Radili smo na različitom setu mišića svaki dan u tjednu', rekao je Pasternak.

Jessica Simpson bila je vrlo strastvena u vezi toga da počne voditi zdravi život. Nije željela samo dobro izgledati, već postati i bolja osoba uz pomoć prehrane i fitnesa.

  • +3
Jessica Simpson Izvor: EPA / Autor: NINA PROMMER