POSVETITE SE SEBI

Osam beauty tretmana kojima možete skratiti vrijeme kod kuće, a koje ste se oduvijek bojali probati

24.03.2020 u 21:07

Bionic
Reading

Sigurno vam je teško palo kada vam je vaša frizerka rekla da zatvara salon, a kozmetičarka vam otkazala manikuru i depilaciju, no nema razloga da tugujete. Sve te tretmane možete napraviti i sami, ukoliko se prethodno dobro pripremite

U ovo vrijeme kućne izolacije sigurno vam nedostaje što ne možete otići na manikuru, kod frizera ili na kozmetički tretman lica. No, za sve postoji prvi put, pa tako i za beauty tretmane koje se dosad niste usudili raditi sami. Uz detaljna uputstva, pomoć YouTubea i malo vježbe sigurni smo da ćete sve to moći i sami odraditi u svoja četiri zida.

Sada barem imate dovoljno vremena da napravite sve ono za što nikad nemate vremena, a mi vam predlažemoda se ohrabrite i isprobate ovih osam beauty tretmana:

Ogulite stopala

The best time to do Baby Foot peel is when you're homebound for an indefinite number of days. For anyone unfamiliar with the cult-favorite Japanese drugstore product, it's an extreme exfoliator that leaves feet soft and smooth — you could say like a baby's. Baby Foot works by sticking your feet into plastic booties that are filled with a gel infused with 17 fruit extracts that exfoliate and moisturize skin at the same time. After letting your feet marinate for an hour and then rinsing the gel off, your skin won't instantly start peeling. But in a few days, your feet are going to look like they're covered in dried up Elmer's glue. Expect to find shreds of skin in random places like your bed, in your slippers, and on the kitchen floor. Gross, but intriguing? A couple days of weirdness is worth it. When I tired Baby Foot, my skin was super velvety once it stopped shedding.

Potamnite ten

Spray tan je posljednjih godina postao vrlo popularan među Hrvaticama, jer osim što je puno zdraviji od prženja na suncu ili u solariju, preplanuli ten je moguće postići u svega nekoliko minuta. No, sada kad su saloni ljepote zatvoreni, vi ponovno imate bijele noge? Ništa zato, postoje načini da postignete lijepi preplanuli ten i kod kuće. U drogerijama postoje brojni losioni za samotamnjenje koje je potrebno nanijeti nakon tuširanja nekoliko dana zaredom. Losion za samotamnjenje dobro utrljajte u kožu poput običnog hidratantnog losiona za tijelo i postupak ponoviti svaku večer prije spavanja. Za tri do četiri dana primijetit ćete ogromnu razliku. Postoje i raznorazne kapi za samotamnjenje koje je za isti učinak potrebno pomiješati s običnim losionom i/ili kremom za lice.

Obojajte kosu

Mnoge žene izbjegavaju same bojati kosu zbog straha da je ne unište ili dobiju potpuno pogrešnu boju. No, sada je vrijeme da se odvažite i na to. Čak i ako se boja ispere, požuti ili bude pretamna, sve će to vaš frizer ispraviti jednom kada izađete iz karantene. Bacite oko na video i proučite kako obojati kosu korak po korak.

Kako obojati kosu kod kuće? Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Napravite si manikuru

Hrvatice su teško podnijele činjenicu da više ne mogu raditi manikuru trajnim lakom u kozmetičkim salonima. No, vjerujte nam na riječ kada vam kažemo da je to puno jednostavnije nego što mislite. Potrebni su vam led lampa, sredstvo za odmašćivanje noktiju, trajni lak (bazni lak, lak u željenoj boji i završni lak za sjaj) i rašpica, a sve to možete naručiti i sigurnim putem online. Naša preporuka je da prilikom naručivanja završnog gela za sjaj odaberete onaj koji nije potrebno brisati alkoholom. Jednom kada je vaš set za manikuru stigao na kućnu adresu, upute za korištenje su vrlo jednostavne.

Rašpicom oblikujte nokte i prijeđite sredstvom za odmaščivanje i pustite par sekundi da ispari. Ovaj je korak iznimno bitan kako se kasnije lak ne bi skidao s noktiju. Pređite nokte tankim slojem baznog laka i držite ruku jednu minutu u led lampi. Potom slijedi lak u boji (ponovno držite ruku jednu minutu u led lampi), a zaim završni lak za sjaj kojeg ostavite da se suši u led lampi dvije minute. Ukoliko je potrebno, prije lakiranja noktiju, uklonite višak kožice s noktiju. Važno je znati da lak ne smije dodirivati kožu jer će na taj način ispod laka ući zrak te će se lak vrlo brzo odlijepiti.

Počastite se profesionalnim tretmanom lica

Kaže se da je pronaći kozmetičarku kojoj vjerujete jednako dobitku na lotu. Uistinu je bitno da ne dozvolite svakom da prčka po vašem licu, no sada kada nemate izbora, bilo bi dobro da posvetite svome licu barem približno jednaku njegu koju ste mu posvećivali kada niste bili zarobljeni u kući.

Napravite profesionalni tretman lica kod kuće Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Izbijelite zube

Na internetu postoji pregršt trakica i olovki za izbjeljivanje zubiju koje su uistinu odlične, no ako ne želite trošiti novac ili ste nestrpljivi čekati da vam pošiljka stigne na vrata, postoji jedan potpuno prirodni trik koji provjereno pali. Zube možete izbijeliti uz pomoć aktivnog ugljena. U ljekarni možete kupiti tablete aktivnog ugljena koje je potrebno uz pomoć noža usitniti u prah, a postupak si možete olakšati kupite li već smrvljeni ugljen u kapsulama. Istresite prah ugljena na žlicu, smočite četkicu za zube vodom i njome promiješajte ugljen koji će se pretvoriti u crnu pastu. Dobivenom pastom dobro iščetkajte zube minimalno pet minuta. Nakon toga potrebno je još jednom oprati zube običnom pastom za zube i očistiti ih koncem kako bi uklonili sitne ostatke ugljena. Razliku bi trebali primijetiti odmah, a postupak možete ponoviti i nekoliko dana zaredom.

Ošišajte ispucale vrhove

Samostalno šišanje kose vjerojatno vas najviše užasava, no ukoliko karantena potraje, morat ćete kosu dovesti u red. Postoji nekoliko jednostavnih trikove uz pomoć kojih možete pravilno odrezati vrhove, bez da poslije lupate glavom o zid zbog upropaštene frizure. Bacite oko na video.

Kako odrezati ispucale vrhove Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube

Ukoliko imate šiške koje je potrebno skratiti, ovaj video će vas oduševiti.

Kako odrezati šiške Izvor: Društvene mreže / Autor: YouTube