DOBRA VIJEST

Iznenadit će vas to što se zbiva s vašom kožom kad se prestanete šminkati

18.03.2020 u 06:31

Bionic
Reading

Mnoge zaljubljenice u make up jutro ne mogu zamisliti bez svojih omiljenih beauty rituala, a čak i ako niste pristalica puno šminke, zasigurno u svojem neseseru imate barem maskaru ili korektor

Vizažisti ističu kako je barem jednom tjedno dobro odmoriti lice od šminkanja, pa ne čudi to da je broj obožavateljica ove make up apstinencije sve viši.

Mnoge slavne ljepotice, poput npr. glazbenice Alicije Keys, postale su žestoke pristalice prirodnog no make up izdanja, pa se čak i na crvenom tepihu pojavljuju bez šminke, slaveći prirodnu ljepotu.

Alicia Keys Izvor: Profimedia / Autor: DCM / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Dakle ako ste među onima koji svoj posao obavljaju od kuće, evo koje su sve prednosti toga da svakodnevno ne nanosite make up:

Manje rizika od infekcije oka

Osim tvari koje se nalaze u šminki i mogu izazvati različite iritacije, treba naglasiti da se mnoge bakterije nalaze na priboru za make-up: četkicama i spužvicama. Osim što te nečistoće začepljuju pore, mogu izazvati različite upale na koži. Stoga treba podsjetiti da make-up poput npr. maskare ili olovke za oči nikad ne treba dijeliti s drugima.

Smanjuju se pore

Dakle ako iz svoje beauty rutine na neko vrijeme izbacite npr. pudere guste strukture ili pak bronzere, bit ćete iznenađeni izgledom svoga tena. Naime, upravo su oni krivci za začepljivanje pora. Koža će biti vidljivo čišća, a i bore se smanjuju.

Opće poboljšanje tena

Iako naravno svi dobro znamo da se make-up mora skinuti prije spavanja, treba podsjetiti da ukoliko ga ne skinete, riskirate puno toga. Ako ne skinete šminku, mrtve stanice kože miješaju se s nečistoćom i sprječavaju obnovu pa će vam zbog toga ten biti beživotan i siv, a koža isušena. Nimalo privlačno, zar ne?

Prestanak alergijskih reakcija

Ako vam se ponekad na licu javljaju crvene mrlje, lako je moguće da je krivac za to make-up, jer su proizvodi za šminku uglavnom puni sulfata, parabena i metala, tvari koje mogu izazivati snažne alergijske reakcije.

Isušivanje kože

Agresivna sredstva za skidanje make-upa isušuju kožu i zaustavljaju njezinu sposobnost samoregeneracije. Koža je tada primorana proizvoditi što više sebuma kako bi nadoknadila vlagu. Kada napravite pauzu s make-upom, primijetit ćete da će vam se ten popraviti i postati svježiji.