BEAUTY SAVJETI

Evo kako njegovati, šišati i stilizirati kosu ako želite skinuti barem pet godina

27.02.2020 u 06:54

Bionic
Reading

Ne kaže se bez razloga da žena koja ima njegovanu kosu izgleda ljepše i mlađe. Frizura uistinu može dodati ili oduzeti godine, a slavni frizeri otkrili su nekoliko beauty trikova i savjeta uz pomoć kojih će vaša kosa izgledati sjajno i zdravo, kao i koja tehnika bojanja i frizura osiguravaju mladolik izgled

Da biste izgledali mladoliko, nije dovoljno paziti na prehranu poput Gwyneth Paltrow, odijevati se poput Kate Moss ili brinuti se o koži kao što to radi Christie Brinkley. Kosa ima veliku ulogu kada je izgled u pitanju. Sijede, isušena, beživotna kosa i pogrešna frizura itekako mogu dodati godine, stoga je važno znati kako to spriječiti.

Mnoge se žene odlučuju za pogrešnu frizuru koja u potpunosti prekrije lice ili jednostavno ne odgovara njegovom obliku, a često je i velika greška izbor pretamne ili presvijetle boje.

Ako ste premašili pedesetu i želite izgledati barem pet godina mlađe, bilo bi dobro poslušati neke savjete stručnjaka koji u rukavu uvijek imaju nekoliko beauty trikova. Pažljivo čitajte i bilježite.

Slavni frizeri Roxana Gutu, David Lesur i Paul Tudor otkrili su kako bi žene koje imaju 50, 60 i 70 godina trebale njegovati, šišati i stilizirati kosu ukoliko žele izgledati mladoliko.

1. Hidratacija, prehrana i sjaj kose za mlađi izgled

Za bujnu, njegovanu i sjajnu kosu potrebno je uložiti određene napore. 'Najbolji način za održavanje dužine kose s godinama je pravilna njega. Osim starenja, na kosu utječu drugi čimbenici poput hrane i stresa te brojne loše navike, pa čak i manjak tjelovježbe', rekao je David Lesur, dodajući kako vježbanje potiče cirkulaciju krvi.

Lesur predlaže korištenje šampona i pojačivača na bazi aminokiselina te preparata koji revitaliziraju kosu uz pomoć liposoma i vitamina B3.

2. Igra svjetla i sjene - odvažite se na pramenove

Od svih pravila za vječnu ljepotu kojih se drži Jennifer Aniston ovo koje se tiče kose je najvažnije. Slavna glumica voli kombinaciju plavih, zlatnih i smeđih tonova koji savršeno skrivaju sijede. Roxana Gutu predlaže balayage - tehniku bojenja kose koja je pri tjemenu ostavlja tamnijom, dok su vrhovi postepeno svjetliji.

3. Frizure koje oduzimaju godine

Glumica Helen Mirren savršen je primjer toga kako bi žene trebale šišati kosu kada uđu u zrelije godine. Stepenasto rezana, kratka kosa automatski briše godine. Takozvana shag cut frizura, objašnjava Paul Tudor, 'koja je bazirana na složenim slojevima što su sprijeda kraći, a straga postepeno duži, uokviruje i otvara lice'.

Slavni frizer sugerira pixie ili slojevitu bob frizuru kao odlično rješenje za sve žene u poznim godinama. Kosu četkajte okruglom četkom kako biste joj dali volumen.