NA RADNOM RUČKU

Od janjeće koljenice do šnenokli: Otkriveno u kakvim je specijalitetima uživao francuski predsjednik u Zagrebu

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 25.11.2021 19:01
  • Objavljeno 25.11.2021 u 19:01
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Francuski predsjednik Emmanuel Macron boravio je u Hrvatskoj u bilateralnom posjetu tijekom kojeg se susreo s državnim vrhom. Detalji njegovog kratkog posjeta ne prestaju pristizati, pa tako i oni o delicijama u kojim je imao priliku uživati

Javnosti je otkriveno je koji su specijaliteti servirani predsjedniku države s jednom od najprepoznatljivijih i najbogatijih gastronomskih ponuda na svijetu.

Na radnom ručku Macronu su ponuđene terina od prepelice, sa pečenom rajčicom i torticom od poriluka, kremasti rižoto sa tartufima te listićima paškog sira.

Zatim janjeća koljenica s kremom od celera, zapečenim krumpirom s ružmarinom te umakom od začinskog bilja.

Za desert su posložene šnenokle s kremom od vanilije i marmeladom od šumskog voća i mente.

Svaki slijed pratilo je odgovarajuće vino, od pjenušca Tomac Diplomat Extra Brut do desertnog vina Bodren Cuvée iz 2017.

OD PANTOVČAKA DO RAFALEA

Velika fotogalerija: Prisjetite se još jednom najzanimljivijih trenutaka posjeta Emmanuela Macrona Hrvatskoj

Pogledaj galeriju
26