NEŠTO POSVE DRUKČIJE

Sezona je kestena: Zašto ne biste isprobali ove preukusne kolačiće s kremom od kestena i marmeladom od naranče

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 18.10.2021 12:01
  • Objavljeno 18.10.2021 u 12:01
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Komunikacijski laboratorij

Jedan od najomiljenijih jesenskih plodova su zasigurno kesteni, pa ako volite njihov bogat okus, svidjet će vam se i ovi prefini mini tartletsi s kremom od kestena i marmeladom od naranče

Riječ je o ukusnim kolačićima od kestena prema receptu koji je osmislila poznata hrvatska slastičarka Mirjana Špoljar s osam timova kulinara #KenwoodKuha radionice.

Savršeni su za jesenska poslijepodneva i uživanje u omiljenim toplim napicima i kolačićima dok je vani tmurno i hladno ili pada kiša, a svojim finim i neobičnim okusom zadovoljit će i one s najizbirljivijim nepcima.

Sastojci:

  • 300 grama mljevenog Oreo keksa
  • 160 grama otopljenog kokos maslaca
  • jedna čajna žličica esencije vanilije
  • 20 grama mljevenih zobenih pahuljica

za kremu

  • 120 g kristal šećera
  • 0.4 litara mlijeka
  • 4 g gustina
  • 4 žumanjka
  • jedan vanilin šećer
  • 40 g crne čokolade
  • 150 g maslaca
  • 80 g kesten pirea
  • 100 g marmelade od naranče
  • pola litre slatkog vrhnja za šlag

Prvo mljevene Oreo kekse pomiješajte s esencijom vanilije i zobenim pahuljicama pa dodajte mlaki maslac. Zatim lagano miješajte smjesu sve dok se sastojci ne spoje, a zatim ju utisnite u dno i stranice silikonskog kalupa za tartlet, pazeći da je tijesto svugdje iste debljine. Tako pripremljen kalup stavite u zamrzivač na jedan sat kako bi se dobro ohladio.

U međuvremenu pripremite kuhanu kremu od kestena i čokolade. Kremu ćete pripremiti u ovih sljedećih nekoliko koraka:

1. Prvo jednim dijelom hladnog mlijeka razradite gustin, pa dodajte žumanjke - jedan po jedan.

2. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i vanilin šećerom.

3. Kada mlijeko prokuha, ulijte ga u smjesu sa žumanjcima pa sve vratite na laganu vatru i kuhajte dok se na pjenjači ne pojavi želatinasta nit da krema ne curi.

4. Dodajte čokoladu i miješajte sve dok se čokolada ne otopi.

5. Smjesu ulijte u posudu pa ju prekrijte folijom da se ne napravi korica.

6. Kada se krema ohladi, stavite ju u mikser da se razradi i postane glatka, pa dodajte razrađeni maslac i kesten pire.

7. Napunite košarice kremom te u sredinu svake utisnite malo marmelade od naranče.

8. Košarice dekorirajte tučenim slatkim vrhnjem i čokoladnom dekoracijom. Za kraj sve poslužite uz omiljeni čaj ili kavu. I dobar tek!

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!