OMILJENO JELO

Nikako ne u mikrovalnu: Znate li koji je najbolji način podgrijavanja pizze

10.06.2020 u 16:04

Bionic
Reading

Pizza je bez sumnje jedan od najpopularnijih brzih obroka, a ako ste se zapitali što napraviti s hladnim ostacima, evo korisnih savjeta

Bez obzira volite li najjednostavniju pizzu sa sirom, morske varijante ili pak one 'podebljane' suhomesnatim proizvodima, pizza je među najpopularnijim fast food jelima te su doista rijetki oni koji je ne vole.

Pa ako ste se katkad zapitali koji je najbolji način za skladištenje preostalih komada pizze evo nekoliko korisnih savjeta.

Prije svega, ostatke pizze nikad nemojte samo gurnuti natrag u kartonskoj kutiji u hladnjak, jer će ostaci biti suhi i tvrdi, pa čak i nakon što ih zagrijete neće baš biti najukusniji obrok.

Obavezno kriške pizze stavite u plastične vrećice koje se mogu zatvoriti ili ih čvrsto obavijte prozirnom folijom kako bi sačuvali svježinu.

Umotavanje pizze sprječava hladni zrak da bude u izravnom kontaktu s pizzom, pa će tako sačuvati svoju svježinu.

Ako su ostaci pizze bili pravilno pohranjeni, tj. ako nije bila u hladnjaku duže od dva dana i bila je ispravno zamotana, slobodno je možete pojesti i bez zagrijavanja.

Ako više volite toplu pizzu, možete je zagrijati na nekoliko načina, no stručnjaci kažu kako je najmanje dobar način u mikrovalnoj jer će tijesto biti mekano, a pizza će izgubiti svoj okus.

Ostatak pizze bit će puno ukusniji ukoliko se stavi u npr. tavu od teflona (bez dodavanja masnoće) i zagrijava na srednje jakoj temperaturi - sir će se fino ugrijati i početi topiti, a tijesto će biti hrskavo samo pripazite da se pizza dugo ne zagrijava.

Kad dno pizze postane hrskavo, dodajte par kapi vode u tavu, smanjite vatru i stavite poklopac. Za manje od minute, imat ćete hrskavu koricu i slasnu pizzu s rastopljenim sirom. Umjesto poklopca možete koristiti i aluminijsku foliju; bitno je samo da su komadi pizze pokriveni manje od minute da se ne isuše.

Ostatak pizze možete ubaciti na pet minuta u pećnicu zagrijanu na 175 stupnjeva, a rezultat je fina i ukusna pizza hrskavog tijesta. Stavite je na rešetku u pećnici, a posudu stavite ispod kako sir i nadjev ne bi iscurili na dno.