wow efekt

Nikad lakše do volumena: Ovo je genijalna frizura za tanku kosu

12.10.2021 u 15:47

Bionic
Reading

Jeste li spremni za novu frizuru s dobrom dozom volumena? Ako imate tanku kosu, savršen odabir je mekana i pahuljasta kosa – brzorastući trend koji donosi 'wow' efekt

Po pitanju frizura, stilovi i trendovi se mijenjaju, no ono što ostaje stalno prisutno je vječna želja za malo više volumena, pogotovo za vlasnice tanke kose. Stoga ni ne čudi sve veća popularnost nove trendi frizure koja obećava upravo – volumen. Novi trend koji se naziva 'pahuljasta kosa' (fluffy hair) zavladao je beauty svijetom. A obzirom na jednostavnost oblikovanja ove frizure te sjajne rezultate, to ni ne čudi. Naime, nova 'pahuljasta' frizura s pomalo nezavršenim i raspuštenim vrhovima pruža popriličan dodatni volumen, baš ono što je potrebno tankoj kosi.

'Pahuljasta' frizura ili 'razbarušena', kako je još možemo nazvati, inspiraciju, baš kao i mnogi trendovi ove sezone, vuče iz 90-ih. Kod ove frizure kosa je meka, slobodna i živahna, što kreira pomalo 'razbarušen' izgled. Premda se ova frizura oblikuje sušilom za kosu i četkom, ona je daleko od čvrste, strogo oblikovane frizure.

Umjesto toga, naglasak je na 'nedovršenom' izgledu koji daje razigran i živahan dojam. Odlična je stvar je što za oblikovanje ove frizure ne zahtijeva puno vremena, ali ni puno proizvoda za kosu. Osim toga, ne morate ni kod frizera – vrlo lako ćete isti taj izgled postići kod kuće uz pomoć sušila za kosu ili uvijač bez zagrijavanja.

Kako oblikovati 'pahuljastu' kosu

Kod oblikovanja ove frizure posebnu pažnju valja obratiti na gorenje pramenove i razdjeljak jer će oni posebno naglasiti volumen. Jedan način je da pramenove pažljivo odijelite i namotate ih na uvijače, posebno pazeći da ste kosu namotali sve do kraja kako bi volumen imao puni efekt. Tako namotane uvijače ostavite preko noći, a slijedeće jutro ih skinite i dobro počešljate kosu.

Ako se ipak odlučite na oblikovanje sušilom za kosu, u tom slučaju kosu operite, a zatim je pustite da se 60 do 80 posto osuši na zraku. Tek nakon toga započnite s feniranjem. Prvo kosu podijelite u četiri do šest pramenova i svaki pojedinačno oblikujte uz pomoć okrugle četke. Dodatni savjet: Idealno bi bilo da vrhovi 'pahuljaste' kose padaju prema unutra.

Na samom kraju, nagnite glavu prema naprijed i zabacite kosu, našpricajte lakom za kosu i uživajte u dodatnom volumenu.

RIJEČ SLAVNOG STILISTA

Kratke, srednje dužine ili duge: Ovih 15 frizura posebno laskaju tankoj kosi

Pogledaj galeriju
  • placeholder