OMILJENE GRICKALICE
Nešto vam se slano gricka, a ne da vam se do dućana? Evo kako napraviti čips kod kuće

Izvor: Profimedia / Autor: Barbara Neveu / Panthermedia / Profimedia
Jednom kada usavršite pripremu domaćeg čipsa, neće vam više pasti na pamet kupovati ga u dućanu. Čips je gotov relativno brzo, a sve što vam je potrebno je rezač povrća ili ribež koji će vam omogućiti da krumpire narežete vrlo tanko i precizno, kako bi u konačnici postigli hrskavost.
Osim domaćeg čipsa možete pripremiti i razne dip umake u kojima će uživati cijela ekipa, poput primjerice umaka od topljenog sira, umaka od češnjaka, kiselog vrhnja i crvene paprike, avokado ili umaka od rajčica.
-
POVRĆE KOJE SVI VOLE
Donosimo vam tri ukusna i poprilično jednostavna recepta s tikvicama koji će oduševiti sve ukućane
-
ZA PRSTE POLIZATI
Ako volite kokos, ovaj recept morate probati: Raffaello torta koja nestaje u trenu
-
PRIJEDLOG ZA RUČAK
Dosta vam je teške hrane? Ova brza, ukusna i zasitna salata spas je u toplim danima
Priprema
1. Krumpire ogulite i operite pa ih naribajte na tanke ploške i namočite u hladnoj vodi.
2. Ostaviti ih da se tako namaču sat vremena kako bi otpustili škrob.
3. Procijedite i ponovno operite krumpire pa ih rasporedite na suhu krpu kako bi se osušili pola sata.
4. Na zagrijanom ulju krumpiriće pržite 15 minuta uz povremeno miješanje. Odložite ih na papirnate ručnike da otpuste višak ulja.
5. Nemojte pretjerivati sa soli kako bi okus čipsa došao do izražaja.

Čips poslužite s umakom
Izvor: Profimedia / Autor: Barbara Neveu / Panthermedia / Profimedia