OMILJENE GRICKALICE

Nešto vam se slano gricka, a ne da vam se do dućana? Evo kako napraviti čips kod kuće

17.06.2020 u 13:40

Bionic
Reading

Pripremate se zavaliti na kauč, upaliti film i otvoriti vrećicu čipsa... ali grickalica nema na vidiku? Iako je puno jednostavnije otići u dućan i za desetak kuna kupiti čips, katkad zaista nemamo volju odjenuti se i sjesti u auto samo zbog jedne stvari, a pogotovo kada vani lijeva kiša. Jeste li ikad probali sami pripremiti čips? Evo kako napraviti savršeno hrskav čips kao iz dućana

Jednom kada usavršite pripremu domaćeg čipsa, neće vam više pasti na pamet kupovati ga u dućanu. Čips je gotov relativno brzo, a sve što vam je potrebno je rezač povrća ili ribež koji će vam omogućiti da krumpire narežete vrlo tanko i precizno, kako bi u konačnici postigli hrskavost.

Osim domaćeg čipsa možete pripremiti i razne dip umake u kojima će uživati cijela ekipa, poput primjerice umaka od topljenog sira, umaka od češnjaka, kiselog vrhnja i crvene paprike, avokado ili umaka od rajčica.

Priprema

1. Krumpire ogulite i operite pa ih naribajte na tanke ploške i namočite u hladnoj vodi.

2. Ostaviti ih da se tako namaču sat vremena kako bi otpustili škrob.

3. Procijedite i ponovno operite krumpire pa ih rasporedite na suhu krpu kako bi se osušili pola sata.

4. Na zagrijanom ulju krumpiriće pržite 15 minuta uz povremeno miješanje. Odložite ih na papirnate ručnike da otpuste višak ulja.

5. Nemojte pretjerivati sa soli kako bi okus čipsa došao do izražaja.