PRIJEDLOG ZA RUČAK

Dosta vam je teške hrane? Ova brza, ukusna i zasitna salata spas je u toplim danima

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 08.06.2020 20:55
  • Objavljeno 08.06.2020 u 20:55
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Olena Danileiko / Alamy / Alamy / Profimedia

S dolaskom toplih dana trebalo bi pripaziti da u organizam unosimo lakše probavljive i sezonske namirnice koje će nas zasititi, ali i učiniti da se osjećamo poletno. Za dane kada vam se ne da provoditi sate uz štednjak, ova salata s povrćem, tjesteninom i tunom odličan je prijedlog za ručak ili večeru, a ukoliko unaprijed operete i narežete povrće, gotova je u svega nekoliko minuta

Obzirom da se sastoji od sezonskog povrća, tune i tjestenine, ovom ćete salatom tijelu osigurati cjelovit obrok obogaćen vlaknima, proteinima, ugljikohidratima i zdravim mastima. Količina namirnica navedenih u receptu bit će dovoljna za četiri osobe, no uvijek možete pojačati količine i višak salate pospremiti u hladnjak te je jesti i sutradan. Recept možete prilagoditi željama svojih ukućana, pa tako tunu možete zamijeniti lososom ili pilećim prsima, a rukolu nekom drugom zelenom salatom.

Sastojci

  • 200 g rukole
  • 200 g tjestenine (fusilli)
  • 6-7 rajčica grappolo
  • 2 paprike
  • 1 svježi krastavac
  • 150 g konzerviranog kukuruza
  • 280 g konzervirane tune
  • 350 g skyra

Za preljev:

  • 2 žlice senfa
  • sok 1 cijeđenog limuna
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema

1. Trebat će vam velika zdjela u koju ćete pomiješati sve sastojke. Salatu operite i stavite na stranu. Rajčicu, krastavac i paprike operite i narežite na kockice i prebacite sve u zdjelu. Dodajte tunu i kukuruz.

2. U proključalu i posoljenu vodu stavite tjesteninu da se kuha 8-10 minuta. Za to vrijeme ćete pripremiti preljev.

3. U posebnoj zdjelici pomiješajte skyr, senf, sok limuna, sol, papar i maslinovo ulje.

4. U zdjelu s povrćem dodajte ocijeđenu tjesteninu i preljev i sve dobro promiješajte.

5. Na kraju dodajte salatu i ponovno sve dobro promiješajte. Ukoliko nedostaje još soli, dosolite i pustite u hladnjaku do posluživanja.

Salatu ukrasite maslinama i uživajte u svom laganom i visoko hranjivom obroku. U slast!

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Olena Danileiko / Alamy / Alamy / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!