NEOBIČNA KOMBINACIJA

Nedostaje vam inspiracije, ali i vremena za pripremu ručka? Isprobajte tjesteninu za koju Cameron Diaz tvrdi da je za prste polizati

04.10.2020 u 12:41

Bionic
Reading

Da joj obiteljski život itekako godi, jasno je vidljivo na licu nekadašnje holivudske glumice Cameron Diaz, čija je sreća postala potpuna rođenjem kćerkice. A kakva bi ona bila domaćica da nema i neke svoje male kulinarske tajne i recepte za brzinske obroke kada gosti samo što nisu stigli

Tjestenina je uvijek dobar, ali i omiljeni odabir mnogih, posebice u trenucima kada smo u nedostatku vremena, a želimo imati svježe skuhani, topli obrok. Kombinacija za tjestenine, umake i priloge je na stotine, a u moru recepata, na Instagramu holivudske glumice Cameron Diaz pronašli smo jedan koji nam je, zbog neobične kombinacije sastojaka, odmah zapeo za oko.

Cameron Diaz oduševljena je ovom tjesteninom, baš kao i njezini mnogi prijatelji i članovi obitelji, koji su imali priliku isprobati njezin specijalitet, a koji, osim tjestenine, uključuje češnjak, limun i sir, ali i bijelo vino Avaline, koji ona s prijateljicom proizvodi.

Sastojci:

  • tjestenina po želji
  • glavica češnjaka
  • šalica parmezana
  • 4 žlice maslaca
  • 3-5 svježih iscijeđenih limuna
  • 1-2 žlice maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Priprema:

Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju, pazeći da ipak ostane malo al dente, budući da će se do kraja skuhati u umaku. Dok se tjestenina kuha iscijedite limun, očistite i nasjeckajte češnjak.

U tavi zagrijte maslinovo ulje i potom smanjite vatru, dodajte češnjak te maslac, prstohvat soli i na kraju limunov sok. Kada je tjestenina gotovo skuhana, iscijedite je (ostavljajući naravno šalicu vode u kojoj se kuhala sa strane) i prebacite u tavu u kojoj se nalazi umak.

Dodajte polagano sir i vodu u kojoj se tjestenina kuhala dozirajući polako sve dok ne vidite da se umak formira. Ukoliko vam nedostaje okusa, dodajte još malo sira, maslaca, soli i limunovog soka po potrebi.

Naravno, dok kuhate lagano ispijajte čašu bijelog vina. U slučaju Cameron Diaz to je vino s njezinim potpisom.