puretina s čilijem

Nedostaje vam ideja za ukusan ručak? Drew Barrymore pokazala kako pripremiti jednostavno jelo idealno za hladne zimske dane

23.01.2023 u 13:14

Bionic
Reading

Glumica Drew Barrymore na svom Instagram profilu podijelila je video u kojem sprema jednostavno jelo prepuno aromatičnih okusa kojim je oduševila fanove

Drew Barrymore godinama nas je oduševljavala putem malih ekrana u raznim romantičnim komedijama, a sada se odlučila za nešto drugačiju 'ulogu'. Holivudska glumica ovoga je puta pobrala simpatije objavom vrlo zanimljivog recepta kojeg svakako vrijedi isprobati!

Na svom Instagram profilu objavila je video u kojem priprema puretinu s čilijem i povrćem, a sve je popratila detaljnim receptom kako bi i njeni obožavatelji imali prilike isprobati ovo ukusno jelo.

Drew je koristila aparat za sporo kuhanje kako bi izvukla maksimum iz svih namirnica, međutim ovo jelo može se spremiti i u znatno kraćem vremenskom periodu ukoliko se odlučiti za klasičnu pripremu.

  • +4
Drew Barrymore Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kako biste pripremili obrok u stilu holivudske zvijezde, potrebna vam je puretina, nasjeckani luk, paprika i češnjak, rajčica, grah i kukuruz iz konzerve te pileći temeljac.

Priprema je klasična - prvo izdinstajte nasjeckano povrće, dodajte mu puretinu narezanu na komadiće, a potom preostale sastojke.

Puretina s čilijem za šest osoba

900 grama purećeg mesa
2 žlice ulja
2 nasjeckane paprike
1 nasjeckani crveni luk
3 režnja češnjaka
1 konzerva kukuruza
1 konzerva rajčice
2 konzerve graha
1/2 šalice pilećeg temeljca

Začini po želji

Glumica naglašava kako u ovom receptu možete pustiti mašti na volju i kombinirati razne slične sastojke, ali da svakako ne propustite sve dobro začiniti. Njen odabir je mješavina crvene paprike, kumina, papra te luka, češnjaka i čilija u prahu.

To nije sve! Za kraj, jelo obogatite preljevom od kiselog vrhnja, naribanog sira, avokada i tortilja čipsa. Kao prilog koristite nasjeckane svježe paprike, ukiseljeni luk ili salatu s korijandrom.

'Uvijek pazim da imam dobar prilog, a u jela jako volim dodavati razne vrste grahorica', zaključila je Drew Barrymore u prezentaciji ovog vrlo primamljivog jela.