NE BACAJTE HRANU

Ne znate što s viškom kuhanih jaja? Evo kako ih pretvoriti u ukusna jela

18.04.2017 u 06:40

Bionic
Reading

Bogata blagdanska trpeza uvijek je puna raznih ostataka koje najčešće danima jedemo, ali hranu doista nije lijepo bacati. Imate li viška kuhanih jaja, iskoristite ih za jela iduće dane pa ćete se osloboditi kuhanja

Jednostavni recepti s jajima mogu vam osigurati konkretne obroke idućih nekoliko dana, a u krajnjem slučaju ukusna su u sendviču koji možete ponijeti na posao ili ga servirati za doručak.

Šparoge i jaja

Vrijeme je šparoga, a one su toliko posebne svojim okusom da im ne treba puno dodatnih namirnica. Skuhajte ih, stavite preko sitno nasjeckana jaja i potom dodajte preljev od maslinova ulja, soli, papra i octa.

Krumpir salata

Imate li viška kuhanih jaja, iskoristite ih u krumpir salati. Bit će još ukusnija ako umjesto običnog narežete mladi luk.

Punjena ili 'vražja' jaja

Ima više recepata za takozvana vražja jaja, ali osnova je ista. Prerežite jaja na pola i nježno izvadite žumanjke u jednu posudu. Miksajte ih s malo soli, papra, majoneze ili senfa, a neki stavljaju i komadiće šunke i sira. Napunite svako jaje pa ukrasite peršinom. Ukoliko ne stavljate šunku i sir u smjesu, vražja jaja možete ukrasiti i s malo naribanog sira.

Mesna štruca

Ova ideja podrazumijeva konkretan ručak. Imate li višak kuhanih jaja, idealna je prilika da napravite mesnu štrucu.

Salata od tjestenine

Ako vam se nakon šunke i svih delicija ne jede meso, možda će vam se više svidjeti kombinacija jaja i tjestenine. Narežite ih na manje komade, pomiješajte s ohlađenom tjesteninom, malo majoneze i vrhnja te začinite soli i paprom. Ako vam je ostalo rotkvica, narežite ih pa dodajte i njih, a neće odmoći ni nekoliko cherry rajčica.