U 20 MINUTA

Jednostavan recept za najsočnija pileća prsa

11.04.2017 u 10:54

Bionic
Reading

Pileća prsa neizostavan su dio mnogobrojnih brzih jela, ali često pečena u komadu ispadnu suha. Uz ovaj recept to više neće biti problem, a osim bijelog mesa, trebaju vam tek malo maslaca, limunova korica, sol i papar

Recept za sočno pečena prsa ne može biti jednostavniji, a zaljubljenica u finu hranu i školovana chefica Anna Monette Roberts kaže za Pop Sugar da je dovoljno peći meso dvadesetak minuta.

Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva Celzijevih. Stavite bijelo meso u posudu za pečenje i namažite ga maslacem. Roberts je pekla dva komada i premazala ih otprilike žlicom i pol maslaca. Prema receptu se koristi ghee, odnosno pročišćeni maslac, ali Roberts piše da je to njezin osobni odabir i da se bez problema može koristiti i onaj obični.

Potom posipajte po piletini naribanu koricu limuna te posolite i poparite. Pecite 20 minuta i ostavite 15 minuta prije serviranja kako bi se sokovi u mesu rasporedili pa će svaki zalogaj sigurno biti još sočniji i ukusniji. Preporučuje se da prije posluživanja silikonskom četkom ili žlicom uklonite višak nadjeva, posebno ako ne volite kiselkast okus limuna.