SADA UŽIVAMO, ALI...

Najbolji način gubitka kila poslije blagdana

25.12.2016 u 18:58

Bionic
Reading

Malo tko može odoljeti bogatoj blagdanskoj trpezi koja nas mami ovih dana, a ne treba zaboraviti da i zdravice kriju kalorije. Sada uživamo, ali kada blagdani prođu, poželjet ćemo što prije očistiti tijelo od nakupljene vode, toksina i kojeg kilograma viška

Kad izabiremo hranu s velikim udjelom vode, osjećamo se siti bez obzira na to što konzumiramo manje kalorija i tako možemo izgubiti na težini, objašnjava nutricionistica Christina Esser.

'Osobe koje jedu pet obroka voća i povrća na dan, unose manje kalorija, a istodobno, voće, povrće i jogurt također imaju mnogo vitamina i minerala', rekla je Esser. Proizvodi koji sadrže integralne sjemenke također mogu pomoći.

'U želucu funkcija im je poput spužve, apsorbiraju vodu koja hrani daje njezinu težinu i volumen', objašnjava Esser. To prije stvara osjećaj sitosti i ne jedemo tako mnogo kalorija.

Za zaštitu mišića potrebne su nam bjelančevine, objašnjava Esser te dodaje: 'A bjelančevine uzrokuju da se ljudi osjećaju posebno siti, što je upravo ono što želimo: osjećaj sitosti dok se u isto vrijeme gubi težina.'

Međutim, same bjelančevine nisu dovoljne da se održava mišićno tkivo, nego su za to potrebne i tjelesne vježbe, kaže Esser i napominje da ćemo optimalne rezultate dobiti upravo kombinacijom vježbi snage i izdržljivosti.