brzo i fino
Na uskrsnom stolu mora biti mjesta za slasnu i ohlađenu francusku salatu, a ovo je recept koji vam treba

Francuska salata odlično se slaže s uskrsnom šunkom
Izvor: Profimedia / Autor: Alexander Mychko / Alamy / Alamy / Profimedia
Šunka, kuhana jaja, luk, rotkvice, pinca i, naravno, francuska salata – tako glasi dobro provjerena formula za slastan i bogat uskrsni stol. Uz šunku, apsolutnu kraljicu bogate trpeze, najbolje paše francuska salata. Varijanti za njezinu pripremu doista je mnogo, a koplja se najčešće lome oko jaja, jabuka i krastavaca.
-
sjajan okus
Nakon što pripremite ovu tortu preostaje vam samo gledati kako kriške nestaju
-
bogatstvo okusa
Dosadilo vam je stalno za ručak kuhati ista jela? Pokušajte s ovim receptom, nećete požaliti
-
uz kuglicu sladoleda
Amerikanci obožavaju pitu od jabuke, a kada probate ovaj recept bit će vam jasno zašto
Međutim, za koju se god varijantu francuske salate odlučili, preporučljivo je slijediti nekoliko korisnih savjeta da bi bila svježa i sočna te da bi se izbjegla gnjecava tekstura. Osnovni sastojci u svakoj varijanti su grašak, mrkva i krumpir. Možete si olakšati te posegnuti za smrznutom mješavinom povrća, no preporučljivo je izbjegavati onu koja već sadrži krumpir. Naime krumpiru je potrebno nešto više vremena da se skuha. Radije kupite mješavinu graška i mrkve, a krumpir sami ogulite, nasjeckajte i odvojeno skuhajte.
Nasjeckane i ohlađene sastojke dobro izmiješajte, posolite i popaprite, a tek nakon toga prelijte umakom koji ćete dobiti mješavinom majoneze, senfa i kiselog vrhnja.
Većina priprema francusku salatu dan ranije kako bi se stigla dobro ohladiti, no ako ste u stisci s vremenom, možete to učiniti i na dan posluživanja. Prije nego što je stavite na stol, ubacite je na 20 minuta u zamrzivač – efekt će biti posve jednak.
Naravno, recept je lako prilagoditi izbacivanjem i dodavanjem sastojaka, a ovaj je univerzalan i odlično prolazi u baš svakoj prilici.
Potrebni sastojci:
- 450 g zamrznute mješavine graška i mrkve
- 300 g krumpira
- 200 g kiselih krastavaca
- sol
- 360 g majoneze (4 vrećice)
- 2 žlice kiselog vrhnja
- žličica senfa
- crni papar
- sol
Priprema:
Zamrznutu mješavinu povrća stavite u kipuću posoljenu vodu te kuhajte otprilike 10 - 15 minuta, dok grašak i mrkva ne budu kuhani. Istovremeno u drugu posudu s posoljenom hladnom vodom stavite krumpir u kori da se kuha dok dovoljno ne omekša. Važno ga je kuhati cijelog u kori da se ne bi raspao.
Grašak i mrkvu ocijedite i ohladite, a krumpiru nakon što se ohladi ogulite koru i nasjeckajte ga na jednake komadiće.
Majonezu pomiješajte sa senfom, vrhnjem, soli i paprom te dodajte mješavini povrća.
Dodajte krastavce i sve zajedno lagano promiješajte.
Posluživanje:
Salatu ohladite i poslužite kao prilog uz hladne nareske ili kuhanu šunku. Po želji možete umiješati žlicu nasjeckanog peršina.


HP AiO
Uštedi 400 knRyzen 5 procesor, 8GB radne memorije, 256GB SSD, 27" FHD IPS ekran.
KUPI SADA

MICROSOFT 365
TOP!Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access, 1TB OneDrive i 60 Skype minuta.
KUPI SADA

XIAOMI lipanj
TOP!Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.
KUPI SADA

ASUS Vivobook
2 godine jamstvaRyzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.
KUPI SADA

Beauty gadgeti
TOP!Uređaji za njegu lica vrhunske kvalitete pobrinut će se za savršen ten.
KUPI SADA

SMOOTHSKIN IPL
TOP!SmoothSkin Bare FIT – najbrži IPL uređaj na tržištu s FIT nastavkom za preciznost.
KUPI SADA