Looksy 2023

Na ovogodišnjoj Dori hit su bile šljokice i razni motivi, a nagradu za najbolji stajling dobila je Meri Andraković

12.02.2023 u 10:01

Bionic
Reading

I ove je godine na Dori moglo se vidjeti izvođače zanimljivih outfita i raznolikih kostima. Portal eurosong.hr je dodijelio nagradu za najbolji stajling na našem Izboru za pjesmu Eurovizije

Zapažena modna nagrada Looksy dodjeljuje se treću godinu za redom, a peteročlani stručni žiri te urednici i čitatelji portala eurosong.hr odlučili su tko je ostavio najbolji modni dojam ove godine. Riječ je o Meri Andraković koja je nastupila u šljokičavom crno-ljubičastom kompletu s visokim crnim čizmama na petu.

Pjevačica je osvojila ukupno 225 bodova te su glasovi publike presudili da nagrada Looksy by Sensation, nagrada za najbolju odjevnu kombinaciju na Dori, odlazi u njezine ruke. Na drugom mjestu našla se grupa Let 3 sa 155 osvojenih bodova, a na trećem sa 150 bodova smjestila se Đana.

'Oduševljena sam što je naša odjevna kombinacija odabrana za najbolju jer je puno rada i truda uloženo u ovaj kostim i kostim mojih plesačica. Sve je to osmislila i ručno napravila naša Lora Holjevac te joj se ovim putem zahvaljujem što je iznijela ovu moju unutarnju ratnicu na scenu', rekla je Meri Andraković.

Stručni žiri činili su pjevačica i dobitnica Looksyja 2022. Tina Vukov, pjevačica i glazbenica Franka, modni dizajner brenda KLISAB Marko Šabarić, magistar modnog dizajna Damir Begović te dizajnerica, manekenka i influencerica Lidija Lešić. Uz njih, u žiriju su i dvije urednice portala eurosong.hr – Andrea Guša i Ivana Prkić.

Cjelokupne rezultate kako je glasovao žiri, a kako publika te izjave svakog člana žirija možete pronaći na linku.

  • +23
Izvođači na ovogodišnjoj Dori Izvor: Cropix / Autor: Livio Andrijic

Podsjetimo, nagrada Looksy svoje je premijerno izdanje doživjela 2021. godine. Članovi stručnog žirija tada su, uz glasove publike, nagradu dodijelili Albini, ujedno i pobjednici Dore. Prošlogodišnja statua otišla je u ruke Tini Vukov koja je nastupila u zapaženoj haljini Juraja Zigmana. Osvajanjem ove nagrade, Meri je postala njena treća dobitnica.