BEAUTY TRIKOVI

Male tajne velikih majstora ljepote: Ove korejske tehnike uljepšavanja vašu će kožu dovesti do savršenstva

23.11.2020 u 09:06

Bionic
Reading

K-Beauty naziv je za pristup ljepoti, njezi i proizvodima za njegu kože i make up, a ne nazivaju ga bez razloga svetim gralom ljepote. Tehnologije koje korejske kozmetike koriste najinovativnije su na svijetu, a uključuju jedinstvene načine obrade biljnih ekstrakata, ali i zahtjevnu nano tehnologiju pa nije ni čudo da se Korejke smatraju šampionkama u njezi kože. Donosimo vam nekoliko beauty tehnika uljepšavanja koje potječu iz Koreje, a koje će vašu kožu dovesti do savršenstva

Korejke posvećuju posebnu pažnju svojoj koži, a rezultat toga je predivan ten o kojem sanjaju sve žene. Ukoliko i sami želite imati kožu glatku poput bebine guze, pravo je vrijeme da u svoju beauty rutinu uvrstite sljedeće tehnike uljepšavanja.

Jamsu

Najnoviji korejski beauty trend o kojem se šuška u beauty kuloarima je jamsu - beauty tehnika kojom se postiže savršeno blistav i postojan make up koji će izdržati na koži veći dio dana. Cilj ove tehnike je riješiti se viška masnoće na koži kako bi šminka bolje prijanjala na kožu pa je sasvim logično da je naglasak na temeljitoj i odgovarajućoj pripremi kože.

Ova tehnika također omogućava da se tekuća podloga sljubi s kožom lica i izgleda što prirodnije, odnosno da make up potraje duži dio dana, a trik je u tome da nakon što nanesete tekući puder i korektor, napunite veliku posudu hladnom vodom i zaronite lice na 15 do 20 sekundi.

Lupkajte lice dlanovima

Umjesto da utrljate kremu i serum u kožu, probajte ih utapkati blagim šamaranjem lica. Ne samo da će vam ova tehnika pomoći da maksimalno iskoristite proizvod, već će vam se na taj način poboljšati cirkulacija u licu, a proizvod će lakše prodrijeti u kožu. Slično mikroneedlingu i dermaplaningu, lupkanje lica također pomaže stimulirati kolagen. Proces šamaranja ne bi smio biti bolan ili neugodan, već je cilj postići blago rumene obraze.

Masirajte lice i radite govorne vježbe

Limfne drenaže postale su popularne na zapadu posljednjih godina, ali Korejke godinama prije toga same masiraju lice i rade govorne vježbe. Kako starimo, ne samo da se koža opušta, već slabe i mišići koji podupiru lice. Postoje razne vrste valjaka i visokotehnoloških uređaja koje žene koriste ne bi li očuvale mladolik izgled, ali isto možete postiči i svakodnevnim masiranjem lica.

Radite pokretima ruke prema gore i prema van kako bi podigli kožu. Započnite od dna vrata sa strane, gdje su vaše arterije, i nastavite gnječiti kožu u nježnim krugovima prema gore, prema čeljusti, uz bočne strane lice i oko očiju. Opuštenost mišića u predjelu usta spriječit ćete govornim vježbama. Izgovorite svaki dan nekoliko puta naglas samoglasnike A, E, I, O, U, otvarajući usta koliko god možete.

Pravilo od 10 sekundi

Nakon što ste oprali lice, ostavite ga da se osuši na zraku, umjesto da ga trljate ili tapšate ručnikom. Ne samo da je trenje loše za kožu, unutar tih vlakana živi iznenađujuće velika količina bakterija i kemikalija, čak i ako ste ručnike tek oprali. Prema pravilu od 10 sekundi svoje proizvode za njegu kože trebali biste nanijeti u roku 10 sekundi nakon pranja, dok je vaše lice još uvijek vlažno. Tada su vaše pore otvorene te će koža lakše upiti proizvode.

Čistite lice dva puta

Mnogi o tome možda nikada nisu razmišljali, no činjenica je da vaše sredstvo za čišćenje vjerojatno neće biti dovoljno za uklanjanje svih slojeva šminke i nečistoća na vašem licu, pogotovo ako se često šminkate. Kako biste bili sigurni da je vaše lice uistinu čisto, prakticirajte dvostruko čišćenje koje podrazumijeva sredstvo za čišćenje na bazi ulja (poput balzama za čišćenje) za uklanjanje šminke, nakon čega slijedi standardno sredstvo za čišćenje na bazi vode za dubinsko čišćenje kože.

Napunite kadu do pola

Korejske toplice često u ponudi imaju kupke s vodom koja seže do pupka pa gornji dio tijela ostaje potpuno suh. Navodno temperaturna razlika između gornje i donje polovice tijela pomaže potaknuti cirkulaciju, dok vodena para hidratizira vaše pore. Ovaj tretman možete bez problema možete prakticirati u svoja četiri zida, a sve što vam je potrebno su kada i topla voda.