U SKLADU S PANDEMIJOM

Ovo su najpopularniji stilovi šminkanja ove jeseni koji u prvi plan stavljaju oči i obrve

12.11.2020 u 11:00

Bionic
Reading

Globalna pandemija koronavirusa nije samo utjecala na naše živote, promijenila je svijet mode, ali i beauty industriju te make up trendove

Kako se našminkati obzirom na to da dio lica sada skrivaju maske kao mjera zaštite od širenja koronavirusa?

Najnoviji trendovi govore sami za sebe jer posve očekivano fokus je na očima i obrvama, a ostatak lica, može biti tek malo naglašen. Vedre nijanse poput ružičaste ili pastelnih tonova, izmjenjuju se s npr. nekim odvažnijim nijansama poput električne plave u najnovijoj Lancômeovoj make up kolekciji u suradnji s poznatom blogericom Chiarom Ferragni koja je pokazala kako efektno svjetlucavo plavo sjenilo može podignuti čak i najklasičniju kombinaciju.

Ovih pet najpopularnijih trendova šminkanja za jesen 2020. sigurno ćete htjeti isprobati.

Plavi tonovi na očima

Stil koji neodoljivo podsjeća na vrijeme Studija 54 ponovno je u modi. Vidjeli smo ga ove godine i na modnoj pisti, a sada čak i na očima Chiare Ferragni u capsule kolekciji koju je osmislila s Lancômeom. Primjenjuje se na cijelo oko, umjesto olovke ili kao detalj dragulja u određenoj točki kapka.

Retro maskara

Zašto svoje 'dosadno' nanošenje maskare ne biste zamijenili nečim inovativnim i cool? Odvažite se! Uzmite maskaru i doslovno 'zalijepite' trepavice, kao što je to nekad radila legendarna manekenka Twiggy . Učinak je doista dramatičan, a vrijeme provedbe je praktički minimalno jer uobičajena preciznost ovdje nije poželjna.

Nude usne

Da, zbog maski usne nisu u prvom planu i vrijeme je da se tome prilagodimo stoga se držite neutralnih ili tek primijetnih ružičastih tonova. Umjesto ruževa, odlučite se za balzame ili sjajila koji daju dodatnu hidrataciju usnama ispod maske. Osim toga, nanošenje je puno jednostavnije od ruža za usne koji se mora dodatno poboljšati olovkom u konturama. A ako trag ostane na maski, vraćanje na usta bit će pravo olakšanje (kao i ostavljanje same maske parfimirane).

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

🤍

Objavu dijeli Emily Ratajkowski (@emrata)

Blistava podloga

Besprijekorna podloga danas je najpoželjniji make up trend, a ove jeseni je naglasak na svjetlucavim podlogama koje reflektiraju svjetlost. Zbog nošenja maski, mnogi se žale na probleme poput dodatno isušene kože ili ponovne pojave mrskih akni. Dobro je poznato kako je najbolja podloga za make up, hidratizirana i njegovana koža, pa ne preskačite svakodnevne korake njega.

Guste i naglašene obrve

Guste obrve dobro začešljane prema gore i učvršene uz pomoć sapuna ponovno potvrđuju koliko su žene zaljubljene u naglašene, ali prirodne obrve. Na internetu ćete pronaći brojne upute za postizanje savršeno čupavih, 'grmolikih' obrva, ali uvjerljivo najbolji i najjeftiniji način da to postignete kod kuće nije uz pomoć skupocjenih gelova, olovki ili maskara, već običnog sapuna.