VIZUALNI SAVEZNICI

Majice i bluze koje uspješno skrivaju višak kilograma

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 04.05.2016 08:58
  • Objavljeno 04.05.2016 u 08:58
  • +18
  • +15

Majice i bluze u službi vitkije figure

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Kako bi prekrila višak kilograma oko struka, većina žena uglavnom nosi široke majice i bluze, no to nije jedini način na koji možete postići vizualno vitkiju liniju

Iako su predimenzionirane majice čest odabir žena koje pokušavaju prekriti višak kilograma u gornjem dijelu tijela, postoje brojna druga rješenja kojima se to može postići. Odjevni predmeti koji djeluju dva broja veće u većini slučajeva mogu izazvati kontraefekt, stoga je bitno odabrati odjeću koja stiže u vašoj veličini. Ovaj savjet, međutim, ne odnosi se na uske i pripijene majice već lepršave modele koji djelomično prekrivaju bokove.

Duge lepršave majice i bluze učinit će vizualna čuda za žene koje pokušavaju sakriti višak kilograma oko struka. Ponuda takvih modela ove je sezone šarolikija no ikad.

Višak kilograma oko trbuha uspješno ćete sakriti majicama i bluzama spuštenih ramena ili širokih rukava. Tako ćete fokus s predjela trbuha prebaciti na ruke jer kod ovakve odjeće struk nije izražen, a samim time višak kojim se ne ponosite nije pretjerano uočljiv.

U odabiru prikladne majice ili bluze vodite računa o materijalima. Kako biste se osjećali ugodno potražite odjevne komade rastezljivijih materijala.

Boje i uzorci

U svijetu mode dobro je poznata činjenica da crna boja liniju čini vizualno tanjom, no to ne mora značiti da se morate pojaviti u crnom od glave do pete. Odličnom alternativom za crnu pokazat će se tamnoplava, siva ili čokoladno smeđa. Iako tamnije boje igraju veliku ulogu u vizualnom sužavanju linije, to ne znači da se morate oprostiti od svjetlijih primjeraka.

Odjećom svjetlijih boja možete odvući pažnju na dijelove tijela koje želite istaknuti, a tamnije će boje odraditi vizualnu zadaću prekrivanja viška kilograma.

Zaljubljenice u uzorke postići će vizualno tanji izgled ako majica ili bluza za koju se odluče ima uzorak u gornjem dijelu. Tako se također može odvući pažnja s predjela trbuha, a ravan kroj majice ili bluze ovaj vizualan trik učinit će znatno uspješnijim.

Ako gajite posebnu ljubav prema prugastom uzorku, imajte na umu vizualnu moć koju posjeduju. Vodoravne prugice liniju će proširiti, a okomite je stanjiti.

U modnoj igri prekrivanja viška kilograma u predjelu trbuha pomoći će vam i majice rezane ispod prsa. Ovakvi modeli ističu ženstvenost, a zahvaljujući kroju i tkanini koja se od prsa širi niz struk, uspješno ćete sakriti nedostatke. Ovakvi modeli majica odlično će izgledati na ženama koje nemaju pretjerano velik trbuh jer u suprotnom mogu djelovati kao trudnice.

Kao veliki trend sezone pokazali su se detalji poput volana i čvorova. Ovakvi dodaci bluzama i majicama također će kreirati uspješnu vizualnu priču.

Po pitanju volana odličan su odabir bluze ravna kroja koje stižu s istaknutim detaljima volana na ramenima ili mašnom kao zamjenom za običnu kragnu kako bi višak kilograma sa struka ostao neprimjetan. Majice s viškom materijala koji se skuplja u čvor zahvaljujući naborima liniju će učiniti tanjom i zavodljivijom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!