za prste polizati

Ljubav na prvi zalogaj: Hladna torta od čokolade i malina čisti je užitak koji će vas okusom vratiti u djetinjstvo

  • Autor: M.D.
  • Zadnja izmjena 17.08.2021 13:03
  • Objavljeno 17.08.2021 u 10:45
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia

Čokoladna torta jedan je od najcjenjenijih deserata - obožavaju je baš svi, a recepata je toliko da biste mogli svaki dan pripremati drugu. Ovaj recept donosi domaću čokoladu tortu u kombinaciji sa sočnim malinama. Dobro ohlađena, izazvat će pravo oduševljenje

Sočna i ukusna, ova domaća torta od čokolade i malina dolazi u tri sloja: sočan biskvit, čokoladna krema i fini džem od malina. Ovo je torta u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj. Spoj maline i dobro ohlađene čokolade neodoljivo podsjeća na fine deserte naših baka, a okus ove torte navest će vas da je pripremite više puta.

Potrebni sastojci:

  • 10 jaja
  • 250 g malina
  • 2 žličice džema od malina
  • 200 g šećera
  • 120 g brašna
  • 15 g kakaa u prahu
  • 200 g mliječne čokolade
  • 2 listića želatine

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lim za pečene obložite papirom za pečenje.

Umutite četiri jaja sa 120 grama šećera u toploj kupki, odnosno stavite posudu iznad lonca s vodom zagrijanom na 40 stupnjeva. Jaja neprestano miješajte.

Smjesu izvadite iz vodene kupke, a zatim je miješajte mikserom sve dok se ne ohladi. Dodajte brašno i kakao te miješajte sve dok ne dobijete homogenu smjesu.

Ulijte u kalup, uz pomoć lopatice smjesu ravnomjerno raspodijelite po cijeloj površini i pecite 18 minuta na 180 stupnjeva. Nakon toga biskvit izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.

Otopite čokoladu u mikrovalnoj pećnici ili na vodenoj pari. Od preostalih jaja odvojite bjelanjke od žumanjaka, a onda istucite žumanjke s otopljenom čokoladom.

Bjelanjke izmiksajte odvojeno sve dok ne dobijete čvrst snijeg, a zatim ih dodajte čokoladnoj smjesi.

Želatinu stavite da se natopi u hladnu vodu.

Oko 200 g malina pomiješajte s džemom od malina, a dobiveni voćni pire zagrijte s 100 ml vode i ostatkom šećera. Maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu i dobro promiješajte.

Pola čokoladne smjese izlijte u kalup, prelijte pireom od malina i stavite u hladnjak na 20 minuta.

Tortu prekrijte ostatkom čokoladne smjese i stavite u hladnjak na dva sata.

Dobro ohlađenu tortu narežite i ukrasite preostalim malinama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!