NEPROLAZNI TRENDOVI

Ležerne frizure Francuskinja pravo su nadahnuće, a imaju i jedan veliki plus

17.01.2022 u 14:05

Bionic
Reading

Odjevne i beauty tajne šarmantnih Francuskinja ne prestaju intrigirati zaljubljenice u modu diljem svijeta

Francuska nije poznata samo po svojoj veličanstvenoj arhitekturi, gastronomiji ili prekrasnoj obali, već i po stilu svojih uvijek sjajno odjevenih stanovnica.

Ono što čini njihov stil toliko privlačnim neodoljiva je mješavina ženstvenog stila s mrvicom buntovništva, a sličan pristup primjenjuju i kad se radi o kosi.

Francuskinje i tu njeguju vrlo ležeran stil i cijene frizure koje ne zahtijevaju previše stiliziranja, no kosa prije svega mora biti njegovana i blistava.

Prirodan look je ono što Francuskinje najradije biraju, poput npr. nenapadnih nijansi kose, diskretnih pramenova ili laganih uvojaka, a vole i maštovite ukrase za kosu poput ukosnica, mašni ili rajfova.

NEPROLAZNI KLASICI

Poput slavnih ljepotica: Ovo su najljepše frizure za dame zrelije dobi

Pogledaj galeriju

Manje je više omiljena je formula i kad se radi o frizurama, stoga nimalo ne čudi to da su francuski stilovi frizura i ove sezone velika inspiracija.

Kako postići francuski stil kad se radi o frizurama?

Riječ je o duljinama koje pristaju svima, znači negdje između brade i ramena, baš kako to nose modne ikone Sabina Socol ili Jeanne Damas, a odlikuje ih lepršavo slojevito šišanje.

Zbog toga srednja duljina daje dojam većeg volumena, što je idealna opcija za sve one koji se nerado odriču duge kose.

Poželjne su i meko ošišane šiške, poput onih trendi zavjesa stila, ili klasičnih, ravno ošišanih.

Kako oblikovati ovakvu 'francusku' frizuru? Najbolje je, savjetuju frizeri, oprati kosu i pustiti da se osuši na zraku, a ako je potrebno, za dodatni volumen stavite malo pjene ili, ako imate vremena, uvijte krajeve u vrlo ležerne uvojke. Dakako tijekom zime kosa zahtijeva dodatnu hidrataciju pa je njegujte hranjivom maskom ili serumom.

NEPROLAZNI KLASICI

Poput slavnih ljepotica: Ovo su najljepše frizure za dame zrelije dobi

Pogledaj galeriju