ZA COOL LOOK

Jedne su in, a druge out: Ovo su boje koje ćete posvuda viđati narednih mjeseci

17.01.2022 u 10:23

Bionic
Reading

Bez obzira na to jeste li pristalica modnog minimalizma i imate nekoliko omiljenih boja kojima ste godinama vjerni, ponekad je poželjno napraviti poneki stilski iskorak

Dobro je poznata teorija o utjecaju boja na raspoloženje, pa zašto ove godine ne biste isprobali i neke tonove kojima dosad niste bili skloni?

Pri odabiru nijansi odjeće najčešće se oslanjamo na omiljene boje, trendove ili tonove koji nam najviše odgovaraju, no svi se slažu kako je s vremena na vrijeme dobro eksperimentirati i izaći iz comfort zone.

ZBOGOM CRNOJ

Svijetli komadi u prvom planu: Djevojke sa zagrebačke špice znaju kako razbiti zimsko sivilo

Pogledaj galeriju

Ukoliko ste ove godine odlučili biti hrabriji po pitanju boja, dobro je znati i koje će nijanse dominirati gradskim ulicama.

Ako ipak niste dovoljno odvažni za iskorak u svijet boja, možete stajlinge osvježiti s uvijek dobro došlim detaljima poput šalova, rukavica, kapa, torbica, cipela...

Donosimo modni vodič koje su boje in, a koje out u 2022. godini:

Nosit će se Pantoneova nijansa 'Very Peri', a out je tamnoplava

Pantone je to već najavio: boja 2022. godine je 'Very Peri', prekrasna svijetloplava boja prožeta nježnom ljubičastom nijansom. Stoga nije ni čudo što je ova boja puna nade prisutna u nadolazećoj modnoj sezoni i zamjenjuje tamnoplavu.

Nosit će se sve nijanse ružičaste, a out je zelena boja trave

Ako je 2021. bila godina u znaku zelene, ove godine sve će biti u ružičastoj - od nježne puderastoružičaste do bogate fuksije. Ružičasta je istovremeno chic, elegantna i cool. I ne brinite: viđat ćemo i dalje puno zelene.

Nosit će se popcorn žuta, a out je neonski žuta

Nježan, puterast ton izgleda ležerno u kombinaciji s plavom i bijelom - primjerice uz traperice i majicu - i postaje savršena odjevna kombinacija za toplije dane. Svakako nabaviti!

  • +8
Jessica Alba zna kako kombinirati komade u smeđoj boji Izvor: Profimedia / Autor: RACHPOOT / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Nosit će se bogati smeđi tonovi, a out je kaki

Ova boja, koju mnogi nepravedno smatraju dosadnom, vratila se na modnu scenu u velikom stilu. Od tamne čokolade pa do nijansi kave, 2022. će obilježiti smeđa. Ova nijansa divno izgleda u kombinaciji s npr. bijelom ili bež ako ste ljubiteljica minimalizma ili s ružičastom, crvenom i narančastom ukoliko volite stajlinge začiniti s malo boje. S druge strane nekad popularni kaki tonovi polako gube na popularnosti.