MODERNA RJEŠENJA

Kreativni dječji kreveti idealni za spavanje i igru

Dječji krevetići

Izvor: Promo fotografije / Autor: Interijeri NET

Bionic
Reading

Svaka dječja soba treba predstavljati oazu zadovoljstva, mašte i funkcionalnosti, posebno za najmlađe, čiji je svijet igra i zabava, daleko od realnosti i svakodnevice

U opremanju dječje sobe krevet je svakako jedan od najvažnijih elemenata. Osim funkcionalnosti, čvrste konstrukcije i odabira kvalitetnog madraca, on uvelike može poslužiti i kao prostor za igru i širenje dječje mašte. Ovo je osobito važno u malim prostorima, kada je nemoguće osigurati dovoljnu podnu površinu za igru. Podizanje kreveta na višu razinu i osiguravanje veće podne površine preporučljivo je rješenje.

Maštovite oblike kreveta koji će djetetu predstavljati zonu igre i spavanja možete kupiti ili ih izraditi, ali svakako poštujući želje i naklonosti djeteta.

Ako se radi o sobi za dvoje djece i potrebi kreveta na kat, dovoljno je upotrijebiti dekorativne tkanine kao zaslone koji će stvoriti tajna skrovišta ili kućice za igru tijekom dana. Povremenim mijenjanjem zastora mijenjat ćete i namjenu skrivenog prostora te tako razveseljavati dijete. Ovakve krevete možete obogatiti i montažnim toboganom.

Ako se radi o većim sobama, predlažemo da krevet postane prava montažna kućica koja će osigurati prostor za igru ispod kreveta, ali i u samom krevetu. Prozori, krov, ljestve... svi će ovi elementi postati kreativna zona za brojne dječje igre. Ukoliko obojite fasadu, krov i dodate zavjese, učinak će biti još veći.

Za sve one koji nisu skloni krevetima na kat, predlažemo krevete koji će biti u obliku predmeta koji pobuđuju dječju maštu i igru – čamci, automobili, sportski rekviziti. Ovisno o spolu djeteta, to će biti igre s gusarima i raznim nemanima ili će prerasti u nježnu bajkovitu priču djevojčica. Ovakvi kreveti trebaju biti ovalnih oblika te prepuni dekorativnih detalja

Ukoliko je krevet izražajna oblika, neka ostali elementi u sobi budu jednostavni, ali u bojama koje prate boje kreveta. Previše izražajnih oblika će stvoriti dojam prenapučenosti i napetosti.

Ako planirate preurediti svoj životni prostor i pretvoriti ga u funkcionalno i ugodno mjesto za boravak, dobro bi vam došao savjet stručnjaka. Na stranicama tportala možete dobiti besplatan savjet naših stručnih suradnica, mr. ing. arh. Monike Galović Rolich i mr. ing. arh. Izabele Galović-Ninić, koje čitateljima nude najbolja idejna rješenja. Svoje tlocrte šaljite na e-mail adresuinterijeri@tportal.hr

Više o uređenju interijera možete pronaći na www.interijerNET.hr