RAZLOZI ZA PANIKU

Koji su prvi znakovi starenja kojih se užasavaju žene?

11.10.2012 u 10:52

Bionic
Reading

Spuštene grudi, vene na nogama, staračke mrlje na rukama, povlačenje desni, sve su to znaci starenja zbog kojih paničare i mlade žene od 29 godina

Spuštena stražnjica, bore na licu, stanjena kosa, naborani dekolte – sve su ovo znakovi starenja koje mogu brinuti žene u sedamdesetim godinama. No nove su se generacija žena počele zbog fizičkih nedostataka zabrinjavati sve ranije: već u dobi od 29 godina, piše Daily Mail.

Ženska bitka za dostojanstveno starenje počinje već u kasnim dvadesetima, tvrdi novo istraživanje. To znači da su i holivudske ljepotice poput Mirande Kerr, Cheryl Cole, Mile Kunis, Emily Blunt i Agyness Deyn, koje su sve pred svojim tridesetima, vjerojatno već u panici zbog bora na licu u usnama.

Nakon što žene provedu svoje mlade dane pokušavajući izgledati starije no što zapravo jesu, konačno postaju zadovoljne svojim izgledom u ranim dvadesetima. Ali sve se to mijenja u 29. godini.

U toj godini žene ponovno pokušavaju izgledati mlađe, a počinju se bojati bora, spuštanja grudi, opuštenih mišića nadlaktica, prvih proširenih vena. U toj fazi najvjerojatnije će pronaći svoju prvu sijedu vlas. Sijeda kosa zabrinjava čak 33 posto žena, a stanjivanje kose brine tri od deset žena. Trećinu žena uzrujat će spuštena stražnjica, a 29 posto pod svaku cijenu želi izbjeći izborani dekolte. Studija pokazuje da su znakovi starenja kojeg se mlade žene boje i dlake na licu, debljanje u struku i vene na nogama. U katalogu briga su i dvostruki podbradak, staračke pjege, izborane ruke i stanjivanje usana.

U borbi protiv ovih znakova starenja prosječna žena, procijenjeno je, troši 12 minuta dnevno kako bi nanijela potrebne kreme i make-up.
To znači da godišnje na njegu potroše 73 sati ili tri cijela dana. Zanimljivo je i da više od jedne od deset žena misli da izgleda čak šest godina starije nego što ima.
Ipak, 45 posto ispitanica sretne su jer redovito primaju komplimente o svom mladolikom izgledu. Anketu, provedenu na uzorku od 2.000 žena, naručila je britanska tvrtka Superdrug.

Evo, popisa 20 najčešćih znakova starenja kojih se žene boje:
1. Bore
2. Opuštanje tonusa lica
3. Spuštanje grudi
4. Dlake na licu
5. Sijeda kosa
6. Opuštanje trbuha
7. Izborani dekolte
8. Stanjivanje kose
9. Spuštanje stražnjice
10. Šišmiš-krila na nadlakticama
11. Izborane ruke
12. Podbradak
13. Vene na nogama
14. Bore na licu
15. Povlačenje desni
16. Staračke pjege na rukama
17. Stanjivanje usana
18. Opadanje kose
19. Veći madeži
20. Veće uši