hit komad

Kaput nastao 30-ih godina prošlog stoljeća tako dobro izgleda da ga svi nose ove zime

27.11.2023 u 14:42

Bionic
Reading

Karirani kaput, popularno zvan i 'kaput princa od Walesa' nastao je 1930. godine, a ove sezone predstavlja se kao jedan od vodećih trendova. Dovoljno je pogledati izbore nekih od poznatijih modnih ličnosti

Moda je definitivno vječni novi početak. U jeku retro oživljavanja i povratka zaboravljenih trendova koje inspirira dizajnere posljednjih mjeseci, 'kaput princa od Walesa' značajno se vratio na modne piste. Chic i svestran, svakoj kombinaciji daje elegantan i uredan izgled, prilagođavajući se podjednako i ležernom i formalnom stilu.

Karirani kaputi vraćaju se ove zime

Također poznat kao glen karirani, kaput princa od Walesa u modu je ušao tijekom 1930-ih. Karakteriziraju ga fine isprepletene linije i suptilna ravnoteža između smeđe i sive, brzo je postao neophodan dio muške garderobe. A još brže i dio ženske garderobe pa su ga tako nosile filmske ikone poput Katharine Hepburn.

Zaintrigirane njegovom svestranošću, modne kuće preuzimaju print princa od Walesa i otkrivajući njegove vrhunske varijante vunena tkanina s tkanim keper dizajnom malihi i velikih kariranih kockica podižu na razinu couture komada.

Kako ove zime nositi karirani kaput?

Od početka sezone modne influencerice i zaljubljenice pokazuju sklonost ka kombinacijama s 'kaputom princa od Walesa'. A nose ga doslovce u svim kombinacijama. Adwoa Aboah i Kaia Gerber preferiraju ga u kombinaciji s lepršavim hlačama i udobnim tenisicama za casual chic look, a Tiffany Hsu odvažila se na kombinaciju s asimetričnom suknjom i salonkama od preokrećući svoju klasičnu estetiku. Čista lekcija stila.

  • +12
Karirani kaput Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'