kultni model

Ako ga kupite, nećete požaliti: Ovaj kaput nosi se godinama

25.11.2023 u 12:22

Bionic
Reading

Ako ste u potrazi za vječnim kaputom, onim što se godinama nosi uz sve iz ormara, ovo je model kojim nećete pogriješiti

Nema sumnje da je svijet mode sklon prolaznim trendovima – svake sezone trendseteri su 'zaljubljeni' ili 'opsjednuti' određenim modnim komadom. No činjenica je da su tek rijetki od njih doista nosivi godinama.

Svake sezone dolaskom novih trendova sve je vrlo 'ikonično', 'chic' i 'nevjerojatno'. A premda vam se na trenutak učini da bi vam ona torbica boje fuksije ukrašena draguljima baš dobro došla, realno je njezin potencijal po pitanju dugotrajnosti u garderobi - minimalan. No postoji nekoliko modnih komada koji su dosta statement i bez imalo dvojbe zaslužuju sve navedene pretjerane opise. Odnosi se to na kapute koje Max Mara dizajnira za žene.

Talijanska modna kuća stvorila je dugačak popis kaputa koji se teško drugačije mogu opisati nego kao kultni. Ne samo da njihova klasična boja devine dlake (ujedno najpopularnija) podiže bilo koju osnovnu odjeću, već su krojevi dizajnirani na način da laskaju ženskoj figuri. A premda se za sve Max Marine kapute može reći da se doimaju potpuno bezvremenski, tri su dizajna koja brend ponavlja svake sezone.

Prvo, tu je kaput Madame 101801 Icon, koji brend naziva 'najpoznatijim Max Marinim komadom na svijetu'. Dizajniran 1981., seže sve do listova s dvorednim kopčanjem, vidljivim gumbima u boji kornjačevine, širokim reverima i dodatnim pojasom oko struka.

Dizajniran je tako da ima malo ležerniji kroj kako bi se lako mogao nositi i odlično pristajati preko sakoa, a izrađen je od najmekše vune i kašmira. To je ona vrsta kaputa koji biste mogli nositi na posao i otmjenu večeru jednako lako kao i nabaciti ga preko omiljene trenirke i odjuriti do lokalne trgovine po litru mlijeka i kruh.

  • +4
Nicky Hilton Rothschild Izvor: Profimedia / Autor: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Zatim je tu Teddy, a iako nije povijesni komad kao ostali (lansiran je 2013.), ipak je stekao kultni status. Ugodna i raskošna priroda ovog kaputa priskrbila mu je veliku reputaciju. Na samom kraju, tu je model Manuela, najlakši od navedena tri i nešto kraći, obično do koljena.

Ovaj model također ima klasične revere, prepoznatljive šavove i remen za vezanje u struku, a wrap stil i nedostatak gumba stvaraju elegantan izgled. Uz to, izrađen je od 100 postotnog filca od devine dlake i podstavljen svilom. Čisti luksuz. Kreiran 1998. godine, 25 godina kasnije ovaj kaput je i dalje jedan od najpopularnijih među zaljubljenicama u modu.

No to nije sve, jer postoji još nevjerojatnih kaputa s potpisom Max Mare, za koje se bez zadrške može reći da su bezvremenski, i to u ostalim klasičnim bojama. U galeriji pogledajte neke od najljepših Max Marinih kaputa, a uložite li u njih, nikada nećete požaliti.

  • +17
Max Mara - kaputi Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tportal je i na WhatsAppu

Želite li dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'