ČUDNA VREMENA

Kako preživjeti retrogradni Merkur: Nezgode su stalno prisutne u našim životima, no ovo razdoblje nadilazi sve

  • Autor: Ozren Podnar
  • Zadnja izmjena 22.02.2020 07:41
  • Objavljeno 22.02.2020 u 07:41
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: matej kastelic / Panthermedia / Profimedia

Jesu li vas već zadesile nevolje? Planet komunikacije i razumijevanja Merkur krenuo je retrogradno u ponedjeljak 17. veljače otvarajući vrata nesporazumima, kašnjenjima, putnim zavrzlamama i kvarovima tehnologije

Pamtite li vremena kad sve ide naopako i ništa ne funkcionira kako treba? Planovi se nenadano mijenjaju, a prijatelji i suradnici ostavljaju vas na cjedilu u zadnji tren. Idete u inozemstvo i na granici shvaćate da ste zaboravili osobne dokumente. Promet je u rasulu, računalni podaci nestaju, a vi se prepirete oko banalnosti.

Nezgode su stalno prisutne u našim životima, no ovo razdoblje nadilazi sve. Ako provjerite u astro-kalendaru, vjerojatno ste doživjeli neke ili većinu ovih situacija tijekom retrogradnog Merkura. Ovaj će kozmički lukavac do 9. ožujka svima pripremiti poneku spačku. Što, dakle, poduzeti tijekom njegovog retrogradnog kretanja?

Evo kako se osigurati

Ako ste rezervirali kartu ili smještaj, svakodnevno provjeravajte vremensku prognozu i uvjete na putu da vas odgoda putovanja ne iznenadi u zadnji tren. Budite stalno u kontaktu s onima s kojima ste dogovorili sastanak da biste mogli prema potrebi prilagoditi vrijeme i mjesto.

Budući da Merkur tijekom prividnog nazadovanja može prouzročiti ozbiljne poteškoće na informatičkoj tehnologiji, posvetite posebnu pozornost sigurnosti i čuvanju digitalnih podataka. Lozinkom zaštitite osjetljive uređaje i aplikacije te kopirajte važne datoteke i slike na flash disk ili u oblak.

Merkur ometa kupoprodajne ugovore i administraciju, pa se dobro koncentrirajte prije potpisivanja bilo kakvog dokumenta i ispunjavanja uplatnica ili poreznih prijava.

Zabavan podatak: ove godine završni termin predaje prijava poreza na dohodak, 2. ožujka, pada točno usred Merkurove retrogradacije.

Još jedan koristan savjet: za sigurnost tijekom ovog negativnog Merkurovog utjecaja, držite napitke podalje od osjetljive opreme jer biste mogli proliti kavu po tipkovnici ili laptopu. Imate li običaj služiti se smartfonom tijekom kupke, on bi se mogao slučajno pretvoriti u podmornicu.

Malo astronomije: Merkur je povremeno u prividnom nazadujućem kretanju gledano sa Zemlje zato što ima nepravilnu, eliptičnu orbitu koja se na jednom dijelu jače udaljava od Sunca. Kad Merkur prolazi izduženim dijelom svoje orbite, troši više vremena pa ga Zemlja, koja ide kraćim putem oko Sunca, pretječe. U takav položaj Merkur ulazi tri do četiri puta godišnje. Od 17. veljače do 9. ožujka nalazi se u znaku Riba i Vodenjaka. Od 18. lipnja do 12. srpnja kretat će se Rakom, a u razdoblju od 13. listopada do 3. studenoga Škorpionom.

Cindy Crawford je rođena u znaku Riba, 20. veljače 1966.

Izvor: Profimedia / Autor: DC / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!