KORAK PO KORAK

Kako napraviti opuštene i ženstvene frizure

08.03.2015 u 12:38

Bionic
Reading

Za toplije dane birajte opuštene i ženstvene frizure, a donosimo vam šest jednostavnih frizura idelanih za proljetne i ljetne dane. I svakako ne zaboravite njegovati svoju kosu: što je kosa zdravija, frizura je ljepša i prirodnija

Šest jednostavnih, a opet opuštenih i ženstvenih frizura za toplije dane, predlaže poznata međunarodna Niveina stilistica za kosu Sally Brooks koja redovito surađuje s najprestižnijim modnim magazinima kao što su Elle, Vogue i Cosmopolitan.

Izdužena punđa jednostavna je i bezvremenska frizura idealna za svečane prigode.

Za početak, vrhom češlja za tapiranje napravite cik-cak razdjeljak. Na ostatak kose nanesite pjenu. To će ukrotiti i najmanju vlas koja strši, a frizura će biti postojana i sjajna. Zavežite kosu u dva niska repa i učvrstite ih gumicama za kosu. Svaki rep ispletite u jednostavnu pletenicu. Učvrstite gumicom za kosu. Preklopite svaku pletenicu kako biste dobili izdužene punđe na zatiljku. Učvrstite ukosnicama. Na kraju sve zagladite kremastim gelom za kosu koji će frizuri dati dodatan sjaj.


Zapjenjena frizura - ključ ove frizure, koju često viđamo u časopisima, jest tekstura i volumen. Istaknite teksturu i dobit ćete odličnu i modernu frizuru koja će izdržati cijeli dan.

Na cijelu kosu nanesite pjenu za kosu kako biste dobili na volumenu i čvrstoći, a Sally Brooks preporučuje Niveinu Diamond Volume. Tako će frizura izgledati punije i trajati duže. Velikom okruglom četkom isfenirajte kosu. Počnite sa strana kako biste dobili veći volumen. Kosu na tjemenu isfenirajte prema naprijed kako biste dobili još volumena. Velikim električnim uvijačem za kosu izvucite nekoliko pramenova čime ćete dobiti posebnu teksturu. Završite lakom za kosu koji će istaknuti teksturu te učvrstiti kosu.

Zapetljana aureola savršena je ljetna frizura: opuštena i ženstvena. Pletenice i zanimljive petlje zaokružuju boemski izgled, a izrada je jednostavnija nego što mislite.

Uzmite dva pramena kose na tjemenu i radite jednostavne ali čvrste čvorove i petlje. Nastavite oko cijele glave, dodajući pramenove kose. Kako budete radili oko glave, pletenica će postajati sve deblja i deblja. Nakon što ste ispleli i drugi dio kose, sve učvrstite ukosnicama. Neka rubovi ostanu mekani za pravi ljetni izgled, a sve dodatno učvrstite.



Pixie - tko kaže da kratko ne može biti itekako ženstveno?

Nanesite pjenu na cijelu kosu kako biste bolje kontrolirali frizuru i dali joj na volumenu. Brzo osušite kosu kako biste uklonili svu suvišnu vlagu. Ravnom četkom kontrolirajte zrak iz sušila za kosu, a češljanjem ćete i naglasiti sjaj. Krajeve kose izravnajte peglom za kosu kako biste dobili meki oblik. Sve završite kremastim gelom koji će definirati pojedine pramenove.

Leptirići u kosi - ova opuštena frizura zanimljive teksture pristaje svakoj vrsti kose.

Uzmite mali pramen kose i učvrstite ga malom gumicom za kosu. Dodajte još jedan mali pramen i napravite novi konjski rep. Nastavite tako do kraja tog dijela glave. Istom tehnikom zavežite svu kosu. Prstom izvucite pojedine dijelove frizure. Izvlačite kosu dok ne dobijete opuštenu, razbarušenu frizuru. Ukosnicama učvrstite frizuru u željeni oblik. Završite sprejem za kosu koji će učvrstiti frizuru.

Moderni boho - klasična valovita kosa s modernim detaljem idealna je za ljetne dane.

Srednjim figarom uvijte kosu od lica kako biste dobili mekane valove. Vucite kosu od lica prema nazad, od korijena prema vrhovima. Ponovite sve na drugoj strani glave. Počešljajte kosu kako biste opustili kovrče koje će tako izgledati ležernije. Uzmite pramen kose i omotajte ga samog oko sebe. Povucite ga da izgleda što deblje. Uzmite i drugi pramen ispod prvoga i ponovite postupak. Oba učvrstite elastičnom gumicom. Završite sprejem za kosu.