SPREMNI ZA PLAŽU

Kako do ravnijeg trbuha u tren oka

27.06.2014 u 07:35

Bionic
Reading

Ako pojedete pola čokolade ili dvije krafne, znate da će to biti vidljivo na liniji, posebno na predjelu trbuha. No jeste li svjesni toga da ništa mršavije nećete izgledati ni ako pojedete pun tanjur brokule

Pitate se zašto? Poznato je da je brokula bogata vitaminima i mineralima. Sjajan je izvor vitamina C i vitamina A, odličan izvor folne kiseline, a u njoj se nalaze još i vitamin B6, vitamin E, niacin, magnezij, kalij i masne kiseline omega-3.

Kupusasto povrće

No kupusnjače, uključujući brokulu poznate su i kao hrana koja napuhuje, što znači da su velike šanse da ćete nakon što ste pojeli pola tanjura brokule na plaži izgledati napuhnuto. Osim brokule, nadutost još uzrokuju prokulice, kelj i karfiol i to zato što obiluju prehrambenim vlaknima. No to ne znači da ih trebate izbjegavate ako se spremate na plažu. Uživajte u tim zdravim namirnicama, ali u umjerenim količinama i kombinirajte s drugim povrćem.

Slana prerađena hrana
Slane grickalice, naresci i prerađena hrana prepuni su soli koja pak uzrokuje zadržavanje vode u organizmu zbog čega riskirate da na plaži izgledate deblji no što jeste. Ne samo što su slane grickalice i prerađena hrana nezdravi, prepuni masnoća i aditiva, već potiču i nadutost.

Gazirana pića
Djeluju vam privlačno i osvježavajuće mjehurići u gaziranim pićima, pogotovo po ovim vrućinama. No kad ih progutate, zapravo gutate zrak koji pronalazi put do trbuha i uzrokuje privremenu nadutost. A to sigurno ne želite. Kad ste žedni, radije se držite vode jer tako ćete najlakše utažiti žeđ, ali i očuvati liniju i zdravlje.

Umjetni zaslađivači
Jeste li primijetili da se nakon korištenja umjetnih zaslađivača osjećate napuhnuto? U toj problematičnoj skupini hrane nalaze se proizvodi na čijim se deklaracijama nalaze umjetni zaslađivači, poput aspartama, sukraloze i acesulfama K.