zavodljiv uzorak

Kad je šefica Zare odjenula ovu haljinu mnogi nisu vjerovali da će biti hit, ali nadmašila je sva očekivanja

23.05.2024 u 14:02

Bionic
Reading

I još prije nego li je proljeće stiglo, Marta Ortega pokazala je jednu od najtrendi haljina – model midi duljine s leopard printom. Elegantan dizajn koji je predsjednica Inditexa prvi put nosila na Tjednu mode u Parizu, a sada je konačno i na policama Zare

Groznica za životinjskim printom ne prestaje. Nakon velikog uspjeha leopard hlača, koji je Zara preokrenula na sve moguće načine, Inditex lansira haljinu koja će osvojiti i one koji se kunu da baš nikada neće prošetati u komadu animal printa. Naime, bez obzira na popularnost, leopard uzorak okuplja podjednako velik broj obožavatelja i onih koji ga preziru. Međutim, tajna funkcioniranja ovog izgleda krije se u dobrom kombiniranju i usklađivanju s vlastitim stilom. I ne, to ne znači da izgledati kao žena mafijaša.

A ako netko zna kako nositi ovaj print onda je to Marta Ortega. Ona je najbolja ambasadorica chic minimalizma i popularnog high street brenda Zara. Naime, prva žena Zare u kratkom roku je nosila dva leopard komada gotovo uzastopno (prvo haljinu, a potom i famozne hlače), a njezini stajlinzi jasan su pokazatelj da baš svatko može dodati ovaj 'divlji' štih svojim svakodnevnim stajlinzima, a pri tome ne žrtvovati eleganciju.

Tijekom predstavljanja linije za njegu kose Zara Hair x Everyday Basics u Parizu početkom travnja Marta je odabrala Zara haljinu s leopard uzorkom. U kombinaciji s jednostavnim crnim dodacima i uglađeno podignutom frizurom, ovaj stajling je bio besprijekoran. No, tada, usprkos velikom zanimanju ljubitelja mode, njezinoj haljini nije bilo traga na internetskim stranicama Inditexa. A bila je to, kako se sada pokazalo, dio Martine sada već poznate strategije: nositi Inditex odjeću prije svih ostalih i tako povećati poželjnost i iščekivanje određenih komada.

Zara leopard haljina Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

A nakon nekoliko tjedana iščekivanja u Zaru je konačno stigla očekivana haljina i nadmašila je sva očekivanja. Dizajn okruglog ovratnika i midi duljine dolazi s pomalo suzdržanim uzorkom što joj daje itekako sofisticiran izgled, a ugodna tkanina, ravni kroj koji je vrlo laskav čine ovu haljinu itekako poželjnim komadom za proljeće.

A ovaj dizajn haljine osvaja i svojom svestranošću – uz dobro kombiniranje tako je lako nosiv kao dio dnevnog looka, i naravno, večernjih stajlinga. Osim toga, prigrlila ga je i sama Jeanne Damas i usred Pariza isfurala kao savršeno elegantan street style look.

sve osim nogometa