KRALJEVSKA POMOĆ

Jordanski kralj gurao sa sugrađanima auto iz snijega

19.12.2013 u 09:59

Bionic
Reading

Nije tajna da je Kralj Abdulah II., vladar Hašemitske Kraljevine Jordan, ljubitelj auto relija, ronjenja, padobranstva, Harley Davidsona i čitavog niza različitih sportova. No ispada da je uza sve to i plemenit čovjek spreman pomoći svojim podanicima u nevolji

Zima je ove godine neočekivano snijegom zatrpala glavni jordanski grad Amman. Kralj se vozio u službenom autu kad su vidjeli obitelj koja nije mogla isparkirati auto iz snijega. Abdulah II. odmah je iskočio i zajedno s još nekoliko sugrađana izgurao auto na cestu.

Njegova gesta odmah se proširila internetom jer netko je mobitelom snimio cijelu akciju. Pojavile su se i sumnje u PR namještaljku, ali pogledajte video. Izgleda potpuno spontano, a i snimljen je amaterski. Sigurni smo da bi Kralj, da je htio, mogao namjestiti i bolju akciju. Osim toga, ova mala gesta ni na koji način ne pomaže Jordanu niti Abdulahu u borbi s dnevno političkim problemima (a ima ih, od sirijskih izbjeglica do optužbi za ograničavanje sloboda govora).

Kako god bilo, Abdulah II. pokazao je nešto što se rijetko viđa kad je politička elita u pitanju: brigu za svoje podanike. A, podsjećamo, kralj se ne mora umiljavati svome narodu, prijestolje se nasljeđuje. To ga, međutim, ne sprečava da bude prije svega čovjek.