SLATKO NA TANJURU

Jeftina i vrlo brzo gotova: Kremasta torta, za koju su vam potrebne namirnice koje svatko ima kod kuće, doslovno se topi u ustima

  • Autor: I. B. T.
  • Zadnja izmjena 19.06.2020 14:57
  • Objavljeno 19.06.2020 u 14:11
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: - / Panthermedia / Profimedia

Ova kremasta torta koja izgledom podsjeća na kremšnite toliko je ukusna i jednostavna za pripremu da će se odsada sigurno često naći na vašem meniju. Sve što vam je potrebno za pripremu ove torte zasigurno već imate u svojoj kuhinji jer se priprema od osnovnih namirnica kao što su brašno, mlijeko, jaja i šećer, a kako je počela sezona bobičastog voća, vrh torte možete ukrasiti jagodama, malinama, kupinama ili crvenim ribizom. U slast!

Sastojci

Za tijesto:

  • 150 g brašna
  • 100 ml vode
  • 100 ml mlijeka
  • 80 g maslaca
  • 4 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli

Za kremu:

  • 500 ml mlijeka
  • 150 g šećera
  • 100 g brašna
  • 2 jaja
  • 180 g maslaca

Priprema

1. Započnite s priremom tijesta tako da rastopite maslaca u loncu. Dodajte 100 ml vode.

2. U brašno zamiješajte žličicu praška za pecivo. Kad maslac zakuha postepeno dodajte brašno uz miješanje. Mijašajte na vatri dok ne dobijete jako gustu, raspadajuću smjesu.

3. Prebacite smjesu u posudu i pustite da se ohladi. Uključite pećnicu na 200 stupnjeva. Sipajte u smjesu jedno po jedno jaje i miješajte kuhačom.

4. U kalup za tortu dodajte pola smjese i zagladite je kuhačom te stavite peći 20 minuta. Isto ponovite i s drugim dijelom smjese kako bi dobili dvije kore.

5. Sada je vrijeme da pripremite kremu. U lonac dodajte jaja i šećer pa sve promiješajte kutlačom. Postepeno dodajte brašno i miješajte sve vrijeme kako ne bi nastale grudice.

6. Potom dodajte postepeno mlijeko, istovremeno miješajući. Prebacite lonac na vatru i kuhajte kremu do vrenja (miješajte sve vrijeme), a onda kuhajte još tri minute dok se krema ne zgusne. Ostavite da se hladi.

7. Izmiksajte maslac i potom dodajte kremu pa još jednom sve izmiksajte.

8. U kalup za tortu prebacite koru, prelijte kremom i poklopite drugom korom.

9. Pustite da se torta ohladi u hladnjaku i prije posluživanja posipajte šećerom u prahu.

Tortu možete peći i u kalupu za kolače

Tortu možete peći i u kalupu za kolače

Izvor: Profimedia / Autor: Dzinnik Darius / Panthermedia / Profimedia