KOMBINACIJA KOJU SVI VOLE
Isprobajte i uvjerite se sami: Osvježavajuća torta s višnjama i čokoladom savršena je za tople ljetne dane

Izvor: Profimedia / Autor: Weyo / Alamy / Alamy / Profimedia
Izuzetno ukusna i jednostavna za pripremu ova torta oduševit će sve ljubitelje višanja i čokolade. Umjesto u okruglom kalupu, može se bez problema pripremiti i u nešto manjem, četvrtastom kalupu kao kolač.
-
OMILJENE GRICKALICE
Nešto vam se slano gricka, a ne da vam se do dućana? Evo kako napraviti čips kod kuće
-
POVRĆE KOJE SVI VOLE
Donosimo vam tri ukusna i poprilično jednostavna recepta s tikvicama koji će oduševiti sve ukućane
-
ZA PRSTE POLIZATI
Ako volite kokos, ovaj recept morate probati: Raffaello torta koja nestaje u trenu
Sastojci
Za biskvit:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- Sok polovice limuna
- 1 vanilin šećer
- 1 žlica ruma
- 1 dl ulja
- 1 jogurt (180 g)
- 200 g glatkog brašna
- 150 g griza
- 1/2 praška za pecivo
- prstohvat soli
Dodatno:
- Teglica kompota od višanja (680 g neto = 340 g višanja)
- 130 g džema od marelice
- 250 ml vrhnje za šlag
- 200 g tamne čokolade
Priprema
1. Razdijelite jaja pa u bjelanjke dodajte šećer i limunov sok. Umiksajte u čvrst snijeg.
2. U žumanjke dodajte vanil šećer, rum, jogurt i ulje. Sve dobro promiješajte da se svi sastojci sjedine.
3. U dobivenu mješavinu sa žumanjcima dodajte prethodno pripremljen snijeg i promiješajte. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno, griz, prašak za pecivo i prstohvat soli pa prebacite u kremu i dobro promiješajte.
4. Lim od 26 cm premažite maslacem i pobrašnite, višak brašna otresite pa izlijte smjesu za biskvit.
5. Polovicu ocijeđenih višanja iz kompota rasporedite preko smjese za biksvit pa ih utisnute lagano unutra u smjesu. Pecite pola sata na 175 C.
6. Kada je biskvit s višnjama pečen, izbodite ga čačkalicom posvuda.
7. U sok od višanja iz kompota dodati džem od marelica, zakuhati istovremeno miješajući pa nastaviti kuhati narednih 15 minuta, kako bi se sve reduciralo otprilike za dvije trećine početne količine preljeva. Dok je još vruće prelijte preko biskvita s višnjama.
8. Ugrijate vrhnje za šlag, a čim zavrije, maknite ga s vatre i dodajte tamnu čokoladu. Otopite čokoladu miješajući pa ostavite da se hladi oko 15-20 minuta na sobnoj temperaturi. S vremena na vrijeme promiješajte.
9. Izlijte glazuru preko kolača.
10. Ostavite tortu da se hladi pola sata na sobnoj temperaturi, a potom je prebacite u hladnjak.

Izvor: Profimedia / Autor: Sergii Koval / Alamy / Alamy / Profimedia


HP AiO
Uštedi 400 knRyzen 5 procesor, 8GB radne memorije, 256GB SSD, 27" FHD IPS ekran.
KUPI SADA

MICROSOFT 365
TOP!Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, Access, 1TB OneDrive i 60 Skype minuta.
KUPI SADA

XIAOMI lipanj
TOP!Velika ponuda Xiaomi sportskih satova, slušalica, te uređaja za pametan dom po TOP cijenama.
KUPI SADA

ASUS Vivobook
2 godine jamstvaRyzen 3 procesor, 8GB RAM-a, SSD 512GB, Radeon grafika, 15.6" IPS , Windows 11.
KUPI SADA

Beauty gadgeti
TOP!Uređaji za njegu lica vrhunske kvalitete pobrinut će se za savršen ten.
KUPI SADA

SMOOTHSKIN IPL
TOP!SmoothSkin Bare FIT – najbrži IPL uređaj na tržištu s FIT nastavkom za preciznost.
KUPI SADA