colorsonic

L’Oréal predstavio prvi uređaj za bojanje kose kod kuće koji će vas spasiti od katastrofe u kupaonici

  • Autor: M.D.
  • Zadnja izmjena 04.01.2022 12:57
  • Objavljeno 04.01.2022 u 12:56
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: L'Oreal

L’Oréal Colorsonic je prvi uređaj za bojanje kose kod kuće, koji će nesumnjivo mnoge spasiti od sigurne katastrofe u kupaonici

Ako ste ikada pokušali obojati kosu pomoću kod kuće, vjerojatno ste vrlo brzo shvatili zašto frizerski saloni toliko naplaćuju bojanje kose. U pokušaju da se eliminira nered koji nastaje prilikom bojanja kod kuće, a krajnji rezultat kvalitetom približi onom iz salona, L’Oréal je osmislio ručni uređaj za bojanje kose čije korištenje djeluje jednako jednostavno poput običnog češljanja kose. Naime, oscilirajuće četkice s mlaznicama ravnomjerno raspoređuju boju po vašoj kosi, a ne po cijeloj kupaonici.

U L’Oréalu navode kako je uređaj Colorsonic nastao kao odgovor na aktualnu pandemiju i vrijeme kada su frizerski saloni diljem svijeta bili prisiljeni zatvoriti vrata ili ozbiljno ograničiti svoje kapacitete u cilju smanjena širenja virusa. Ta situacija u kombinaciji s veliki brojem ljudi koji su 'zaglavili' kod kuće i žele nešto raditi, brzo je rezultiralo porastom prodaje DIY kompleta za bojanje kose u posljednje dvije godine. No, ono što se nije promijenilo je horor scena u kupaonici koja neminovno nastaje nakon kućnog bojanja kose. Sve do sada.

Colorsonic je dizajniran kako bi to promijenio i olakšao kućno bojanje kose. Izgleda poput četke s velikom ručkom, a zapravo se radi o ručnom dozatoru s mlaznicom koja oscilira naprijed-natrag u cik-cak uzorku 300 puta u sekundi, što pomaže osigurati ravnomjerno i pravilno nanošenje boje na kosu.

Colorsonic

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kada kupite Colorsonic, koji se nažalost neće isporučivati prije 2023. godine, možete također naručiti i višekratne patrone koja dolaze u 40 različitih nijansi. Uložak drži boju i sredstvo za razvijanje (oksidantna krema koja pomaže pigmentima da duboko prodru u vlakna kose kako bi zamjetno promijenila njihovu boju) potpuno odvojene sve dok se Colorsonic ne aktivira, nakon čega se miješaju u preciznim količinama kako bi oba sastojka ostala svježa i djelovala što učinkovitije.

Colorsonic se koristi tako da provlačite njegove oscilirajuće četke mlaznice od korijena sve do vrhova kose, a uređaj će automatski osigurati nanošenje odgovarajuće količine boje kako bi se spriječilo curenje, kapanje i pretjerano nanošenje. Trideset minuta kasnije, kosa se može bez problema isprati, a zatim oblikovati na uobičajeni način.

Ako boja za kosu u ulošku nije u potpunosti potrošena, uložak se može izvaditi iz Colorsonica i sigurno pohraniti za naknadne popravke ili ponovnu primjenu, budući da se neiskorišteni pigmenti i sredstvo za razvijanje drže zatvoreni i odvojeni.

Zvuči prilično savršeno, zar ne? No, ono što još nije poznato je cijena samog uređaja, kao ni patrona s bojama jer uređaj neće biti lansiran još narednih godinu dana. Za one koji kosu ne bojaju baš često ovakvo ulaganje može biti skuplje od odlaska kod frizera i prepuštanja kose u stručne ruke, dok za one koji se bojaju dosta često ovaj uređaj može biti dobra investicija. Iz L’Oréala također ističu da svaki Colorsonic uložak koristi manje plastike po nanošenju od kućne boje za kosu te dolazi s rukavicama koje se mogu upotrijebiti do 10 puta prije nego što se bace.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!