IDEJE ZA OBROK

Jede vam se nešto fino i zdravo? Što kažete na sočne ražnjiće koji se tope u ustima

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 28.01.2022 11:49
  • Objavljeno 28.01.2022 u 11:49
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: - / Digifoodstock / Profimedia

Pileći ražnjići s paprikom i laganim umakom od jogurta, sjajno su rješenje za ukusan i zdrav obrok, a njihova priprema nije pretjerano teška pa će ih s lakoćom napraviti i oni koji nisu baš vješti u kuhinji

Rijetki su oni koji ne vole slasne ražnjiće koji su uvijek odlično rješenje kad nam ponestane ideja za zdrav i ukusan obrok.

Pripremaju se na bezbroj načina, a osobito su ukusni i u kombinaciji s povrćem i umakom.

Varijante su doista bezbrojne i zadovoljit će i one najzahtjevnije.

Što kažete na prefine ražnjiće s paprikom i laganim umakom od jogurta i mente?

Sastojci:

  • 600 g pilećih prsa
  • 1 crvena paprika
  • 1 narančasta paprika
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica mljevenog kima
  • 1 žlica sušenog origana
  • 1 žličica slatke paprike
  • 100 ml maslinovog ulja
  • sol, papar

Priprema:

Nasjeckajte češanj češnjaka. Pileća prsa narežite na kockice veličine 3 cm i marinirajte ih u posudi s mljevenim češnjakom, mljevenim kimom, origanom, paprikom, uljem i prstohvatom soli i papra nekoliko sati.

Narežite paprike na kvadratiće veličine 3 cm.

Pileće komade dobro ocijedite i navucite na ražnjiće, izmjenjujući ih s kvadratićima paprike u boji.

U velikoj tavi zagrijte malo ulja (iz marinade) i pecite ražnjiće sa svih strana.

Umak od jogurta

400 g jogurta

nasjeckana svježa menta

1 žlica suncokretovog ulja

sol, papar

Izmiksajte mentu s uljem, jogurtom i prstohvatom soli i papra u čaši blendera i ostavite u hladnjaku.

Kad je gotovo rasporedite ražnjiće na tanjure i poslužite ih jako vruće uz umak. I dobar tek!