ZA PRSTE POLIZATI

Morate ih isprobati: Ove fine mesne okruglice nisu teške za pripremu, a vole ih svi

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 23.01.2022 12:35
  • Objavljeno 21.01.2022 u 13:24
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Mythja Photography / Panthermedia / Profimedia

Dobrih ideja za recepte nikad dosta pa ako ste se poželjeli mesnih okruglica, evo kako ih možete pripremiti

Ovom popularnom jelu koje se može naći u gastronomiji mnogih zemalja rijetko tko može odoljeti.

Svatko ima svoj omiljeni recept, no vjerujemo da će vam se jako svidjeti i okruglice na način na koji ih pripremaju u Španjolskoj.

Sastojci:

  • 500 g mljevenog mesa (govedina i svinjetina)
  • 1 jaje
  • 1 kriška narezanog kruha
  • 100 ml mlijeka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 poriluk
  • 1 luk
  • malo crvene i zelene paprike
  • 3 mrkve
  • 200 ml bijelog vina
  • 500 ml pileće juhe ili temeljca
  • 1 žlica brašna
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
  • nasjeckan svježi peršin

Priprema:

U posudi pomiješajte mljeveno meso s umućenim jajetom i krušnim mrvicama natopljenim mlijekom. Začinite po ukusu, dodajte peršin i nasjeckani češnjak i miješajte dok ne dobijete homogenu masu. Napravite kuglice, uvaljajte u brašno i stavite sa strane.

Povrće narežite na srednje kockice i kuhajte u posudi s uljem, soli i paprom.

Kad više-manje omekša, dodajte vino, pustite da se smanji, izvadite i sameljite ga (možete štapnim mikserom ili u blenderu).

Zagrijte tavu na ulju, pecite okruglice do zlatnosmeđe boje i ocijedite na upijajućem papiru da uklonite višak ulja.

U lonac stavite usitnjeno povrće, dodajte okruglice i zalijte pilećom juhom ili temeljcem. Neka se kuha oko 20 minuta, dok okruglice ne omekšaju i ne skuhaju se iznutra.

Posolite i popaprite i spremno je za posluživanje! I dobar tek!