NJEGA KOD KUĆE

Uredite nokte u vlastitom domu poput pravog profesionalca

27.03.2020 u 09:57

Bionic
Reading

Obzirom da je globalna pandemija koronavirusa doslovce blokirala cijeli planet, mnogi će si morati za trajanje izolacija kao mjere zaštite od širenja COVID-19, priuštiti i 'home made' manikuru

Budući da se ne čini kako ćemo tako brzo moći posjetiti kozmetičke salone, čini se da je ipak došlo vrijeme da uzmemo stvari u naše ruke.

Iako smo doma, to ne znači da se ne može razveseliti nekim beauty tretmanom u domaćoj radinosti poput npr. uređivanja noktiju.

Priznajte, kad ste si zadnji put priuštili pravu manikuru? Kućna manikura će vam barem na trenutak okupirati misli, a rezultat će vas zasigurno oduševiti.

Pripremite nokte

Prvo morate ukloniti eventualne ostatke prijašnjeg laka s nekim blagim sredstvom npr. na uljnoj bazi kako bi se smanjilo isušivanje, a zatim nokte oblikujte škaricama ili grickalicom. Nakon toga uz pomoć rašpice nokte uredite laganim pokretima se jedne strane na drugu i pod blagim kutom kako ne biste oštetili kožu ispod noktiju. Umjesto metalnih, radije birajte one kartonske ili staklene. Nokte rašpajte uvijek u jednom smjeru kako biste spriječili listanje, a nakon toga umočite blazinicu u jabučni ocat i njime očistite površinu nokta kako biste uklonili nečistoće.

Uređivanje kože oko noktiju

Ovo mnogi zaboravljaju no neuređena koža oko noktiju rezultirat će zanokticama i lošom manikurom te se svakako treba urediti prije nanošenja laka za nokte. 'Omekšajte je kremom ili uljem za kutikule, a zatim lagano štapićem za kutikule pogurajte kožicu prema gore ili na stranu kako biste povećali površinu nokta', objašnjava londonska kozmetičarka Jenni Draper, čije su klijentice mnoge slavne trendseterice. Savjet više: Kožicu oko noktiju nikad nemojte rezati jer ona zapravo štiti nokte od bakterija i nečistoća te će zbog rezanja samo još više rasti.

Nanesite lak

Nokte prvo dobro očistite i obrišite nakon ulja kako bi lak što bolje prianjao i ne bi se prijevremeno skidao. Zatim nanesite sloj podlaka na nokte kao zaštitu nokta od boje samog laka i pomoć pri duljem trajanju laka. Nakon toga slijedi nanošenje dva sloja laka u boji po izboru. Idealno bi bilo lak nanijeti u samo dva-tri poteza kako biste izbjegli neuredan izgled noktiju ili previše laka. Za kraj, zaštitite lak u boji s jednim slojem prozirnog nadlaka. Pričekajte da se lak osuši i vaša manikura iz snova je gotova.