VRIJEDNA PROMOCIJA

Haljina Krie Designa izložena je na Expo-u u Dubaiju

20.12.2021 u 13:20

Bionic
Reading

U Hrvatskom paviljonu na Expo-u 2020 u Dubaiju nedavno je predstavljen Advent u Zagrebu i izložena je Krie Design ‘Bow’ haljina koja je povezala Ujedinjene Arapske Emirate i Hrvatsku kroz dizajn. Glavna tema Expo 2020 je 'povezivanje umova i stvaranje budućnosti' i to kroz održivost, mobilnost i prilike. Iako u fokusu Expo-a nije modna industrija sama po sebi, ipak bi bilo nemoguće govoriti o održivosti i mogućnostima bez povezivanja s modom

Logičan izbor hrvatskog predstavnika održive mode bio je Krie Design koji je dio multinacionalnog projekta Green Fashion Weeka, a koji je imao prvo predstavljanje u Abu Dhabiju, na Abu Dhabi Fashion Sustainability Experience 2016. godine te su slijedile edicije u San Remu, Milanu, Los Angelesu, Las Vegasu, Rimu, švicarskom Sassu San Gottardu i portugalskoj Algarve regiji. Svako modno predstavljanje ovog projekta pod pokroviteljstvom UN-a povezuje prirodne ljepote naše planete i modu, a sve s porukom važnosti očuvanja iste.

  • +8
Krie design haljina na EXPO-u u Dubaiju Izvor: Promo fotografije / Autor: Goran Matijašec

Godine 2018. Krie Design dobiva pozivnicu za nastup na Arab Fashion Weeku kao prvi održivi brend na svjetskoj razini koji je nastupio na ovom modnom događaju, a na kojem sudjeluje sve do danas. Da su Krie kolekcije oduševile ljubiteljice mode Ujedinjenih Arapskih Emirata potvrđuje i činjenica da je poznata arapska glumica Mayssa Maghrebi za sebe odabrala crvenu Krie haljinu s mašnom i izazvala oduševljenje na Instagramu gdje ju prati tri milijuna obožavatelja. Njezina kolegica, glumica Cynthia Samuel, bivša Miss Universe Libanona također je zablistala u 'Bow' haljini koja je bestseller Krie Designa.

Tajna uspjeha ove haljine je što je konstrukcija savršena za svaki tip žene, a dizajnerski rukopis Kristine Burje razumljiv je i privlačan ženama širom svijeta.

'Velika je čast predstavljati svoju zemlju na ovakvom impresivnom događaju. U našem prekrasnom paviljonu koji potpisuje arhitekt Ante Vrban, izloženi su automobil Nevera i haljina ‘Bow’, za koju se šalimo da bi bilo bolje da se zove po mom prezimenu Bur(j)a. Expo 2020 trenutno je najmoćnije globalno poslovno središte na svijetu gdje se ljudi i kulture susreću i komuniciraju. Dubai povezuje ljude i stvara prilike. Krie Design je modna marka s ucrtanim planom održivog rasta i razvoja koji zagovaramo već sedam godina, kao pioniri na ovim prostorima.

Originalnom pričom i prepoznatljivim dizajnom te zahvaljujući digitalnom svijetu postali smo vidljivi ljubiteljima mode u svim dijelovima svijeta, noseći oznaku 'Made in Croatia’, a meni kao dizajnerici i poduzetnici velika je želja da se probudi domaća modna industrija koja je nama malim proizvođačima izuzetno potrebna kao podrška u proizvodnji, kako bismo mogli konkurirati na svjetskom tržištu na kojem ima interesa za naš rad i ojačati lokalno gospodarstvo. Expo 2020 događaj je od kojeg bi svi mogli imati koristi. Pruža mogućnosti učenja, potiče razmjenu ideja i pokazuje posjetiteljima kulturno bogatstvo svijeta', zaključila je dizajnerica Kristina Burja.

Expo 2020 u Dubaiju traje do 31. ožujka 2022. godine, posjetili su ga mnogi poznati sportaši od kojih se ističe Lionel Messi, gospodarstvenici, lideri svih zemalja, a nedavno i bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja se u Hrvatskom paviljonu fotografirala uz jedinstvene eksponate, automobil Neveru i Krie haljinu, koji na najbolji način pokazuju novu poduzetničku energiju Hrvatske.