osvježavajući rižoto

Gotovo za manje od pola sata: Ovaj ručak idealan je za dane u kojima nemate vremena

12.06.2024 u 13:49

Bionic
Reading

Potraga za receptima koji su jednako ukusno, koliko i brzo gotovi uvijek traje, a za vas smo pronašli upravo jedan takav

U danima kada nemate ni vremena, ni inspiracije za pripremu nekog posebnog ručka, vraćanje klasičnim opcijama poput tjestenina i rižota uvijek je odličan odabir. No, kako vam se ne bi učinilo da uvijek jedete isto, donosimo recept za jelo koje je jednako brzo gotovo, ali dolazi s užitkom posebnih aroma.

Riječ je o rižotu s kozicama - laganom ručku koji se brzo priprema te vam nije potrebna nikakva kulinarska vještina i mudrost da biste ga skuhali na radost svih ukućana.

Uz to, kako bi bio posebno slastan, koristite dodatke poput peršina, češnjaka i osvježavajućeg limuna, koji će svemu dati pravi okus ljeta te vas zasiti bez osjećaja težine u želucu. Uživajte!

Sastojci:

  • 350 g riže
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 4 režnja češnjaka, tanko narezana
  • 400 g kozica, oguljenih i očišćenih
  • 1 limun
  • 25 g peršina, listići sitno nasjeckani

Priprema:

Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju i ostavite sa strane. U međuvremenu zagrijte 3 žlice maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri, pa dodajte češnjak i pržite 30 sekundi dok ne zamiriše. Stavite kozice i kuhajte ih dok ne porumene i budu kuhane, oko 2-3 minute sa svake strane.

Iscijedite limunov sok preko kozica, pospite limunovom koricom i polovicom peršina, pa promiješajte da se sjedini.

Dodajte kuhanu rižu u tavu zajedno s preostalim maslinovim uljem. Kuhajte 1 min pa začinite. Maknite s vatre, pospite preostalim peršinom i poslužite s dodatnim komadićima limuna za cijeđenje. Dobar tek!